Mainos

Poliisi hyvin toiveikas Järvenpään henkirikosjutussa

Keskusrikospoliisi on saanut varteenotettavia uusia vihjeitä 1990-luvun alussa Järvenpäässä liikkuneesta mahdollisesta "sarjamurhaajasta".

Rikosylikonstaapeli Jorma Hautalan mukaan poliisi tutkii nyt hyvin toiveikkaana tapausta, jossa sama tekijä saattaa olla vastuussa yhdestä henkirikoksesta, nelikymppisen naisen katoamisesta ja yhdestä pahoinpitelystä, jossa nainen pääsi karkuun.

Vihjeitä on tullut useilta naisilta, jotka ovat saaneet epäilyttäviä kyytitarjouksia vieraalta mieheltä.

- Joukossa on hyvinkin mielenkiintoisia ja varteenotettavia vihjeitä. Vihjeitä on tullut paljon, kiitos julkisuuden, Hautala kertoo.

Poliisille alkoi sadella vinkkejä sen jälkeen, kun television Kadonneet-ohjelmassa kerrottiin vuonna 1993 kadonneesta Maarit Haantiestä. Ohjelma esitettiin Ylellä viime kesänä ja uudestaan toukokuussa.

Tutkittu henkirikos tapahtui jo vuonna 1991.

Vihjeistä kertoneen Keski-Uusimaa-lehden mukaan kadonneen, tapetun ja pahoinpidellyn naisen tapauksissa toistuu sama kaava. Mies kyyditsi tiettävästi kaikki kolme ruskeahiuksista naista yöllä Järvenpäästä Hausjärven Hikiälle, jossa yksi murhattiin raa'asti ja yksi pääsi karkuun kesken raakaa pahoinpitelyä.

Viimeisin kyytitarjous pari vuotta sitten

Viimeisin vihjeen antaneen naisen saama outo kyytitarjous on parin vuoden takaa. Hautalan mukaan ei voi sulkea pois mahdollisuutta, että henkirikoksen tekijä olisi yhä liikkeellä samalla seudulla.

- Kaikki mahdollisuudet on otettava huomioon. Tällä hetkellä olemme hyvin toiveikkaita, että selvitämme nämä jutut.

Poliisi uskoo miehen liikkuneen vaalealla autolla, mutta Hautalan mukaan auto on voinut vaihtua matkan varrella.

- Alussa oli kiikarissa vaalea japanilaisvalmisteinen auto, mutta auto on tietysti aina vaihdettavissa. Siihen ei voi tuijottaa liikaa, Hautala sanoo.

Poliisi pyrkii käymään vihjeet läpi syys-lokakuuhun mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.