Mainos

Poliisi huolissaan virtuaalimaailman jihadisteista

Europol on jo palkannut konsultteja selvittämään terroristien toimintaa virtuaalitodellisuuksissa.

Islamististen terroristien epäillään käyttävän internetin virtuaalimaailmoja uusien jäsenten värväämiseen ja rahanpesuun. Kansainvälisten poliisiviranomaisten ja tiedustelupalvelujen huolesta kertoi sunnuntaina brittilehti Times.

Euroopan poliisivirasto Europol pitää erityisenä ongelmatapauksena Second Life -virtuaalimaailmaa, joka tarjoaa mahdollisuuden siirtää rahaa rajojen yli niin, että sen alkuperää on hankala jäljittää. Myös käyttäjien todellisen henkilöllisyyden selvittäminen on hankalaa. Europol onkin jo palkannut konsultteja selvittämään terroristien toimintaa virtuaalitodellisuuksissa.

Second Lifellä on yli kahdeksan miljoonaa käyttäjää, ja sen sisällä liikkuu päivittäin rahaa liki miljoonan euron edestä. Monet suuryritykset kuten Sony ja BMW ovat avanneet sinne omia toimipisteitään, ja onpa muutamilla valtioilla, kuten Ruotsilla, siellä jopa oma suurlähetystönsä.

Viime aikoina Second Lifen piinaksi ovat muodostuneet virtuaaliset terrori-iskut käyttäjiä ja rakennuksia vastaan. Osa niistä on häirikkönuorten käsialaa, mutta viranomaiset arvelevat, että joidenkin tihutöiden taustalla voi piillä islamistiradikaaleja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.