Poliisi: Hollantilaismies valmis kertomaan, mihin hautasi toisen uhrinsa

Perulaisnaisen surmasta syytetty hollantilainen Joran Van der Sloot on valmis kertomaan myös toisen uhrinsa ruumiin sijainnin, kertovat Perun viranomaiset.

Van der Sloot tuli tunnetuksi vuonna 2005, kun häntä epäiltiin osallisuudesta 18-vuotiaan Natalee Hollowayn katoamiseen Aruballa. Luokkaretkellä ollut yhdysvaltalaistyttö katosi, kun hän oli ollut juhlimassa Van der Slootin kanssa.

Nuorukaista vastaan ei kuitenkaan koskaan nostettu syytteitä todisteiden puutteessa eikä tytön ruumista koskaan löydetty.

Perun poliisin mukaan hollantilaismies on nyt luvannut tehdä yhteistyötä tapauksen selvittämiseksi.

- Kyllä, Joran on valmis puhumaan asiasta heti, kun Aruban viranomaiset tulevat Peruun, sanoi tutkinnanjohtaja Cesar Guardia ABC-televisiokanavalle.

22-vuotias Van der Slootia vastaan nostettiin tänään syyte ensimmäisen asteen murhasta. Hän surmasi 21-vuotiaan perulaisen Stephany Floresin hotellihuoneessaan 30. toukokuuta, ja lyhyen pakomatkan jälkeen hänet saatiin kiinni Chilessä.

Van der Sloot on kertonut surmanneensa Floresin vihapäissään, koska hän huomasi, että perulaisnainen oli yrittänyt onkia tietoja Van der Slootin menneisyydestä miehen kannettavalta tietokoneelta.

Hollantilaismiestä saattaa odottaa Perussa 35 vuoden vankeustuomio.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat