Mainos

Poliisi hillitsi mielenosoittajia kyynelkaasulla Istanbulissa

Poliisi on hillinnyt mielenosoittajia kyynelkaasulla ja vesitykillä Turkin Istanbulissa viimevuotisten suurmielenosoitusten vuosipäivänä. 

Istanbulissa nähtiin viime vuonna suurimmat hallituksen vastaiset mielenosoitukset vuosikymmeniin, kun protestoijat nousivat vastustamaan hallituksen suunnitelmia kauppakeskuksen rakentamiseksi. 

Kauppakeskus oli määrä rakentaa Istanbulin Gezi-puiston paikalle. Gezi on yksi harvoista täyteen rakennetun kaupungin viheralueista. 

Viranomaiset ovat estäneet mielenosoittajien pääsyn Gezi-puistoon ja Taksim-aukiolle, jonka protestoijat viime vuonna valtasivat. 

Mielenosoittajat olisivat halunneet viedä Gezi-puistoon kukkia viime vuoden mielenosoituksissa kuolleiden muistoksi. 

Pääministeri Recep Tayyip Erdogan oli aiemmin varoittanut kansalaisia osallistumasta mielenosoituksiin. Pääministerin mukaan viranomaiset olivat valmiit tekemään "kaiken tarvittavan" protestien tukahduttamiseksi. 

Protestien estämiseksi viranomaiset sulkivat Taksim-aukion metroaseman ja pysäyttivät kaupungin Aasian- ja Euroopan-puoleisten osien välisen lauttaliikenteen. 

Myös pääkaupunki Ankarassa järjestettiin lauantaina hallituksen vastaisia mielenosoituksia. 

Tiukoista otteistaan tunnettua Erdogania vastaan on osoitettu viime aikoina mieltä myös muun muassa äskettäisen, yli 300 kuolonuhria vaatineen kaivosonnettomuuden jälkeen.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.