Mainos

Poliisi: Helsingissä paritus venäläisten bisnes

Helsingin rikospoliisin mukaan pääkaupungin paritusbisnes on venäläisten, virolaisten ja vietnamilaisten hallussa. Tällä hetkellä prostituoituja on pääkaupungissa 100-200. Rikollisuus on vahvasti järjestäytynyttä.

Virolaisia prostituoituja on Helsingissä parisenkymmentä. He tekevät bisnestään asunnoissa, hotelleissa ja kadulla. Monet toimivat ilman parittajaa. Organisaatiolle on maksettu könttäsumma jo kotimaassa siitä, että saa luvan myydä seksiä.

Selvästi suurempi ryhmä ovat venäläiset prostituoidut. Heitä on Helsingissä toistasataa.

- Ravintolaparitus on kokonaan venäläisten käsissä. Järjestäytynyt rikollisuus lähettää tytöt tänne. Täällä ovat vastassa mamot eli vanhemmat venäläiset naiset. He hommaavat asunnot ja rahastavat. Maksut ovat aika kovia. Mamot toimivat jonkinlaisina valvojina, kertoo Helsingin rikospoliisin rikosylikomisario Seppo Sillanpää.

Kolmas päähaara löytyy thai-hierontalaitoksista.

- Ne ovat yleensä aika pitkälle vietnaimlaisten käsissä. Siellä pyörivät seksin lisäksi huumeet, rahanlainaaminen ja kiristykset, Sillanpää jatkaa.

Bisneksessä pyörii iso raha.

- Valtaosa rahasta menee organisaatiolle ja tytölle siinä jää vain pieni osa.

Venäjän edustusto selvittää paritusepäilyjä

Venäjän kaupallisessa edustustossa on aloitettu virkaselvitys Venäjän diplomaattiasunnoissa esille tulleiden paritusepäilyjen johdosta. Asiasta kertoi Ylen tv-uutiset.

Helsingin rikospoliisi uskoo, että Venäjän diplomaattiasunnoissa Helsingissä on harjoitettu laajaa paritustoimintaa jo parin vuoden ajan. Kaupallisen edustuston mukaan kyseisissä asunnoissa asuu venäläisiä, jotka eivät varsinaisesti työskentele edustustossa.

Venäjän kaupallisen edustuston edustaja Valeri A. Schlyamin vakuuttaakin, että paritysepäilyt tulivat edustustolle täytenä yllätyksenä. Schlyamin kiistää myös jyrkästi väitteet, joiden mukaan edustuston henkilökunta olisi sotkeentunut vyyhtiin.

- Olen vakuuttunut siitä, ettei meidän henkilöstömme ole tässä millään lailla mukana, Schlyamin totesi tv-uutisille.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 19.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.