Mainos

Poliisi Helsingin yliajosta: Tutkitaan tappona ja viitenä tapon yrityksenä

Helsingin eilistä yliajoa tutkitaan tappona ja viitenä tapon yrityksenä, kertoo Helsingin poliisi.

Rattijuopumuksiin liittyviä henkilövahinkoja tapahtuu eniten kesällä 

– Vuosina 2014-2016 rattijuopumustapauksissa kuolleista keskimäärin 71 prosenttia oli juopuneita kuljettajia, 20 prosenttia juopuneiden matkustajia ja yhdeksän prosenttia sivullisia henkilöitä.

– Rattijuopumustapauksissa kuoli kahdeksan sivullista vuonna 2012, ei yhtään vuonna 2013, viisi vuonna 2014, seitsemän vuonna 2015 ja kaksi vuonna 2016.

– Rattijuopumustapauksissa on viimeisen kolmen vuoden aikana kuollut keskimäärin 53 ja loukkaantunut lähes 600 ihmistä vuosittain.

– Rattijuopumuksiin liittyviä henkilövahinkoja tapahtuu eniten kesäkuukausina.

– Liikennekuolemien määrä rattijuopumustapauksissa on laskenut kolmanneksella viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Vuotta 2016 koskevat tiedot ovat ennakkotietoja.  

Lähde: STT

Poliisin mukaan kuljettaja on alustavasti kertonut, että hän on ajanut Helsingin ydinkeskustassa autollaan torvella töötäten voimakasta ylinopeutta välittämättä siitä, jos joku jää auton alle.

Tapauksessa kuoli 51-vuotias nainen ja viidelle loukkaantuneelle tuli eriasteisia ruhjeita ja murtumia.

Tutkinnassa on selvinnyt, että ajoneuvoa kuljettanut mies on lähtenyt hieman kello 18 jälkeen liikkeelle autollaan Senaatintorilta ja ajanut Aleksanterinkadulle Mannerheimintien suuntaan. Ennen Mannerheimintietä kuljettaja on kiihdyttänyt niin, että ihmiset ovat joutuneet väistämään autoa, joka oli kääntynyt Mannerheimintielle etelän suuntaan. Täältä hän oli kääntynyt Lönnrotinkadulle, jossa oli ajanut kovalla nopeudella suojatiellä katua vihreillä valoilla ylittäneiden ihmisten päälle.

Poliisi kertoo, että kuljettaja oli jatkanut matkaa pitkin Lönnrotinkatua, josta oli kääntynyt Annankadulle, pysäköinyt autonsa ja mennyt läheiseen ravintolaan. Poliisi otti hänet kiinni ravintolasta. Mies ei vastustellut kiinniottoa.

Tapahtumaa tutkitaan tappona, viitenä tapon yrityksenä, rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Mies on pidätetty ja hänen vangitsemisasiansa on esillä alkuviikosta.

Asian esitutkinta ja tekniset tutkimukset jatkuvat.

MTV Uutisten raportti tapahtumapaikalta eilisillalta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.