Mainos

Poliisi: Helsingin ammuskelu oli uudenvuodenjuhlintaa

Helsingissä uudenvuodenyönä tapahtuneen ammuskelun syyksi on paljastumassa romanien uudenvuodenjuhlinta.

Helsingin Puistolassa ammuttiin hetkeä ennen vuodenvaihtumista useita laukauksia ilmaan. Tutkinnanjohtaja Arto Karalahti kertoo, että laukaukset liittyivät juhlintaan ja ne ammuttiin tarkoituksella ilmaan. Samaan aikaan osa romaneista ampui raketteja ilmaan.

Poliisi piti aluksi mahdollisena, että kyseessä olisi ollut kahden romanisuvun yhteenotto. Paikalla oli kymmeniä romaneja, jotka olivat ennen selkkausta olleet toisessa Puistolantorilla sijaitsevassa ravintolassa juhlimassa.

Karalahden mukaan ilmi ei ole tullut mitään, mikä viittaisi isoon riitaan. Kahdelle miehelle oli sen sijaan tullut keskinäistä kränää, jonka johdosta toisen nenästä alkoi vuotaa verta. Hän kävi hoitamassa itseään toisen ravintolan vessassa.

Ilmaan ammutut laukaukset käynnistivät ison poliisioperaation, mikä johti useiden henkilöiden kiinniottoon. Poliisi on pidättänyt kolme henkilöä, joiden hallusta löytyi luvattomia käsiaseita. Miehet ovat tunnustaneet aseiden hallussapidon, mutta ilmaan ampuneiden henkilöllisyys ei vielä ole selvinnyt.

Poliisi tutkii tapausta ampuma-aserikoksena ja vaaran aiheuttamisena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.