Mainos

Poliisi harkitsee tehoiskua idän rekkaliikenteeseen

Eilen kolme rekkakuskia puhalsi hurjat lukemat poliisin alkometriin. Poliisi pitää tulosta hälyttävänä.

Kolmen ulkomaalaisen rekkakuljettajan puhaltamat hurjat alkometrilukemat ovat yllättäneet poliisin.

Kuljettajat ajoivat eilen useilla henkilöautolla lastattuja ajoneuvoyhdistelmiä Hangosta valtatie 25:tä pitkin itään päin, kun he kohtasivat puhalluttajansa. Mittari näytti yhdelle 3,19 promillea, toiselle 2,5 ja kolmannelle 2,14 promillea. Kuljettajat toimitettiin Tammisaaren poliisin huostaan.

- Liikkuvan poliisin Etelä-Suomen osastoon johdon kokouksessa ensi tiistaina ja keskiviikkona varmaan keskustellaan, olisiko paikallaan järjestää taas joku laajempi tehoisku, uskoo Liikkuvan poliisin Kouvolan-yksikön päällikkö ylikomisario Jari Strengell.

Helsingin liikkuva poliisi otti viime vuonna seiskatiellä Loviisan korkeudella kiinni venäläisen autojenkuljetusyhdistelmän, jonka kuljettaja puhalsi juuri ja juuri törkeän rattijuopumuksen lukemat.

Tämän jälkeen Kaakonkulmalla tehtiin yhden päivän iso ratsia, jossa puhallutettiin kaikki ulkomaalaiset autojenkuljetusyhdistelmät. Helsingin, Lahden, Kouvolan ja Imatran liikkuvat poliisit puhalluttivat yhteensä yli 300 kuljettajaa, eikä yhtään rattijuoppoa jäänyt haaviin.

Strengellin mukaan tulli-, raja- ja poliisiviranomaisten yhteistyö on ratkaisevaa ongelmien torjumiseksi. Tullilla ja rajalla on samanlaiset oikeudet puhalluttaa kuin poliisilla, ja päihtyneet kuljettajat poimitaan pois, jos kaikki kolme viranomaista puhalluttavat tehokkaasti kuljettajia.

- Kiinnijäämisriski pitää olla tarpeeksi korkealla, hän korostaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.