Mainos

Poliisi harkitsee rikosilmoitusta lavastetusta purosieppauksesta

Varsinais-Suomen poliisi on päättänyt toukokuussa ilmoitetun noin 16-vuotiaan tytön sieppauksen tutkinnan Salossa.

Poliisin mukaan esitutkinnassa tuli ilmi useita seikkoja, joiden mukaan poliisille tehty ilmoitus oli perätön. Itse puroon makaamaan asettunut tyttö sepitti tarinan kahdesta tummasta miehestä, jotka olivat siepanneet uhrinsa sitoneet hänet puroon makaamaan.

Poliisi harkitsee nyt rikosilmoitusta perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä.

- Käymme sosiaaliviranomaisten kanssa vielä keskusteluja. Katsomme tilannetta kokonaisvaltaisesti, sillä tyttö on alaikäinen. Rikosilmoituksen tekeminen ei välttämättä palvele ketään, sanoo rikoskomisario Ville Hahl MTV:n uutisille.

Tyttö ei ole vielä myöntänyt lavastusta. Polisiin mukaan tyttö kuitenkin muutti kertomustaan esitutkinnan aikana niiltä osin, joilta hänen kertomuksensa kyseenalaistettiin tai osoitettiin mahdottomaksi.

- Aika pian aloimme epäillä, että tyttö ei puhu totta. Jokainen kivi ja kanto kuitenkin käännettiin, eikä mitään tytön kertomusta tukevaa löytynyt, Hahl toteaa.

Poliisi tutki tapausta aktiivisesti kahden viikon ajan. Tuona aikana tytön kertoma tilanne muun muassa lavastettiin turmapaikalla siten, että poliisi meni istumaan puroon siinä asennossa, jossa tyttö väitti olleensa.

- Toivoimme, että se olisi valaissut enemmän asioita. Esimerkiksi sitä, missä asennossa tyttö on siellä purossa ollut ja miten helppo sieltä on nousta itse.

Lavastuksen motiivi ei ole vielä selvinnyt. Tytön vanhempien kanssa on keskusteltu.

- Harmillisinta tässä on se, että ne jotka oikeasti joutuvat rikoksen uhriksi, heidän asiansa jäi aktiivisimpien tutkimusten aikana vähän vähemmälle, Hahl toteaa.

Rikosoikeudellisen vastuun ikäraja on 15 vuotta.

(3.6.2010)

(27.5.2010)

(25.5.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.