Mainos

Poliisi: Haminalaispariskunnan ruumiit poltettiin ennen kätkemistä

Kotkan poliisi on saanut valmiiksi Reijo ja Sirkka Varjakosken epäillyn henkirikoksen esitutkinnan. Poliisin mukaan ruumiit oli hävitetty polttamalla ja sen jälkeen ruumiinosia oli kätketty maastoon. Surmatapaa poliisi ei paljasta.

Poliisin tutkimusten mukaan Reijo ja Sirkka Varjakoski surmattiin 16. lokakuuta. Tekopaikaksi osoittautui Varjakoskien koti.

- Surmatapaa poliisi ei kerro, rikoskomisario Erkki Mäkelä Kotkan poliisista sanoo.

Teosta epäilty 36-vuotias haminalainen mieshenkilö on vangittuna todennäköisin syin epäiltynä kahteen tappoon. Kotkan käräjäoikeus on määrännyt miehen mielentilatutkimukseen.

Epäilty on pariskunnan poika ja hän on kuulusteluissa myöntänyt teot.

Ruumiit poltettiin ja kätkettiin

Varjakosket ilmoitettiin kadonneiksi 23. lokakuuta. Poliisi aloitti mittavat maastoetsinnät, mutta ne eivät tuottaneet heti tulosta. Poliisi pääsi kuitenkin nopeasti pojan jäljille ja hänet vangittiin lokakuun lopussa.

Marraskuun alkupuolella poliisi oli edistynyt tutkinnassa ja pyysi tiedotteessa havaintoja vangitun liikkeistä: "Mies on liikkunut polkupyörällä kyseisenä aikana ainakin Valtatiellä 7, Museotiellä ja niiltä poikkeavilla pikkuteillä. Miehellä on ollut mukanaan lapio, kaksi sankoa ja jätesäkkejä."

Ensimmäiset löydöt tehtiinkin jo marraskuussa.

Nyt poliisi kertoo löytäneensä maastoetsinnöissä viidestä eri maastonkohdasta ruumiiden jäännöksiä, joiden osoitettiin teknisissä -, taktisissa -, ja laboratoriotutkimuksissa kuuluvan Reijo ja Sirkka Varjakoskelle.

Etäisin löytö oli 11 kilometrin päässä Varjakoskien kotoa. Osa löydöksistä oli kätketty maan alle.

Ruumiit oli hävitetty polttamalla, Kotkan poliisi kertoo.

Juttu siirtyy syyteharkintaan ja tulee esille Kotkan käräjäoikeudessa maaliskuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.