Mainos

Poliisi hamenäpistyksistä: Hameen sisälle mahtuu yli 30 kahvipakettia

Vain mielikuvitus on rajana myymälänäpistysten tekemisessä. Nastolassa on jäänyt kiinni nainen, joka kätki suuren hameensa uumeniin peräti 43 erilaista esinettä: Mukaan mahtui niin miesten paitoja, aurinkolaseja, elintarvikkeita kuin kosmetiikkaakin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Rikosylikonstaapeli Mika Myöhänen Helsingin poliisilaitokselta ei ylläty Nastolan tapauksesta – Hänen mukaansa ihmiset ovat kätkeneet vaatteiden uumeniin tavaraa kautta aikojen. Välillä vaatteisiin kiinnitetyt pussit ovat olleet niin erikoisia ja nimenomaan rikostarkoituksiin suunniteltuja, että poliisi on takavarikoinut ne.

Ylivoimaisesti suosituin rötösväline on Myöhäsen mukaan hame, koska sen sisään mahtuu paljon tavaraa ja pitkä, maahan yltävä vaate peittää kätevästi näkyvyyden.

– Pussit eivät aina ole edes kiinteä osa hametta, vaan ne on kiinnitetty sisälle remmeillä ja hihnoilla. Minun näkemäni ennätys on yli 30 hameen sisälle kätkettyä kahvipakettia, Myöhänen sanoo.

Yleensä vaatteisiin piilotetaan elintarvikkeita ja pienelektroniikkaa – Taulutelevisiota sisään ei luonnollisesti mahdu. Tosin kerran Myöhänen törmäsi hameeseen, jonka sivussa oli suuri halkio, josta sai työnnettyä sisään melko suurtakin tavaraa.

– Nämä ovat hyvin mietittyjä juttuja, eivät mitään päähänpistoja, Myöhänen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.