Mainos

Poliisi haluaa yhteistyötä maahanmuuttajien kanssa

Suomen poliisi tähtää kiinteämpään yhteistyöhön maahanmuuttajien kanssa. Maahanmuuttajat on nivottava yhdeksi poliisin sidosryhmistä, korostaa Etelä-Suomen lääninhallituksen poliisitarkastaja Heikki Lausmaa.

- Hyvä keino näiden siteiden luomiseksi on maahanmuuttajien rekrytoiminen poliiseiksi. Myös valtioneuvosto asetti periaatepäätöksessään tavoitteeksi, että poliiseiksi otetaan eri etniset taustat omaavia ihmisiä. Tämä lähentäisi poliisia vähemmistöihin, Lausmaa muistuttaa.

Hän myöntää, että tähän mennessä maahanmuuttajia on liittynyt poliisiin erittäin vähän.
-Pyrkijöitä ei ole juuri ollut. Mutta on syytä muistaa, että osa maahanmuuttajista on tullut Suomeen juuri järjestysvallan - poliisin tai sotilaiden - toimien vuoksi. Tästä on ehkä seurannut epäluuloja.

Lausmaan mukaan asenteita pitää korjata ennen muuta tiedotuksella molempiin suuntiin. Poliisin on tarvis saada asiatietoa etnisten ryhmien kulttuuritavoista. Maahanmuuttajien ennakkoluuloja voidaan puolestaan hälventää tiedolla Suomen poliisin tarkasti säännellystä toiminnasta.
- Tutkimusten mukaan lähes 100 prosenttia suomalaisista luottaa poliisiin. Samaan pitää pyrkiä maahanmuuttajien osalta, Lausmaa vertaa.

Valtaosa Suomeen muuttaneista ulkomaalaisista on asettunut entisen Uudenmaan läänin alueelle. Etnisten vähemmistöjen edustajia asuu varsinkin pääkaupunkiseudulla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.