Mainos

Poliisi haluaa laskea ratti- ja ruorijuopumusrajoja

Poliisi haluaa laskea rattijuopumusrajoja. Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan tieliikenteen rattijuopumusraja tulisi laskea nykyisestä 0,5 promillesta 0,2:een. Vesiliikenteessä 0,5:n promilleraja olisi sopivampi nykyisen 1,0 promillen sijaan.

- Suomessa puhallutetaan kansainvälisesti vertailtuna eniten ajoneuvojen kuljettajia suhteessa ajokortillisiin henkilöihin, vuosittain lähes kaksi miljoonaa kuljettajaa. Siitä huolimatta tällä ei saada aikaan riittävää ennalta estävää vaikutusta. Puuttumiskynnystä pitäisikin laskea, Paatero toteaa.

Hänen mukaansa ennen päätöksen tekemistä pitäisi ottaa huomioon sen aiheuttama kuormitus poliisille ja oikeuslaitokselle. Esimerkiksi yli 0,2 promillen, mutta alle 0,5 promillen tapauksissa uutena keinona voisi olla ajon välitön keskeyttäminen ja paikan päällä hoidettava sakkomenettely.

Rattijuopumusrajan alentaminen edellyttäisi muun muassa siirrettävien tarkkuusalkometrien ja ajoneuvotietokoneiden hankkimista poliisiautoihin.

Rattijuoppojen suhteellinen osuus liikenneonnettomuuksien aiheuttajana on kasvanut samalla kun onnettomuuksien määrä on muutoin laskenut. Rattijuoppo on osallisena noin joka neljännessä kuolemaan johtaneessa tieliikenneonnettomuudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.