Mainos

Poliisi haluaa kitkeä nettirasismia

Poliisi haluaa kitkeä internetin rasistiset herjaukset aiempaa paremmin. Helsingin Sanomien mukaan sisäministeriössä suunnitellaan, että poliisin tuleva nettivihjejärjestelmä keskittyisi väkivallantekojen ja niillä uhkailun lisäksi rasististen kirjoitusten kitkemiseen.

Nettirasismilla tarkoitetaan sellaisia kirjoituksia, jotka täyttävät rikoslain tunnusmerkit kansanryhmää vastaan kiihottamisesta, uskonrauhan rikkomisesta ja kunnianloukkauksesta.

Nettivihjepalvelun suunnittelu alkoi Jokelan ja Kauhajoen kouluammuskelujen jälkeen. Niissä ampujat lähettivät ennen tekojaan nettiin videoita ja viestejä aikeistaan.

Palvelun keskeinen tarkoitus on paljastaa väkivallalla uhkailut, mutta poliisi haluaa ottaa järjestelmään mukaan myös muita teemoja. Sisäministeriön työryhmä pohtiikin nyt parhaillaan, minkälaisista rikoksista se haluaa sähköisiä vihjeitä.

Nettirasismia varten poliisilta on pyytänyt vihjejärjestelmää vähemmistövaltuutettu, joka kertoo saavansa jatkuvasti ilmoituksia herjaavista kirjoituksista.

Vihjepalvelun on määrä tulla käyttöön loppuvuonna. Sen jälkeen rikosvihjeen voi lähettää lomakkeella, joka löytyy poliisin nettisivuilta.

Vihjeitä voivat lähettää niin tavalliset netin käyttäjät kuin nettisivujen ylläpitäjät. Vihjeen voi myös antaa halutessaan nimettömästi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.