Mainos

Poliisi hajotti mielenosoituksen Uzbekistanissa

Tilanne on uutistoimistojen mukaan edelleen kireä Uzbekistanin rajakaupungissa Kara-Suussa. Kaupungissa tänään järjestetyssä mielenosoituksessa on vaadittu pidätettyjen paikallisjohtajien vapauttamista.

Turvallisuusjoukot hajottivat tänään mielenosoituksen uzbekistanilaisessa Kara-Suun rajakaupungissa, kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax. Tuhatkunta mielenosoittajaa oli vaatinut pidätettyjen paikallisjohtajien vapauttamista kaupungissa. Joukot käyttivät sekä "uhkauksia että järkisyitä" saadakseen mielenosoittajat hajaantumaan, kertoi Interfaxin haastattelema silminnäkijä.

Tilanteen kerrottiin olevan edelleen kireä Kirgisian rajalla sijaitsevassa kaupungissa. Kaupungin keskusta oli poliisin ja sotilaiden valvonnassa. Mielenosoittajat, joista suurin osa oli naisia, kantoi päivällä kylttejä, joissa vaadittiin pidätetyn muslimijohtajan Bahtijor Rahimovin ja paikallisen painijan Dilmorod Mamajanovin vapauttamista.

- Meillä ei ole muita vaatimuksia. Emme halua muuta kuin että nämä kaksi vapautetaan, sanoi yksi mielenosoittajista uutistoimisto AFP:lle.

Miehet pidätettiin torstaina, kun turvallisuusjoukot palasivat kaupunkiin ja ottivat sen uudelleen valvontaansa. Mielenosoittajien kerrottiin viime viikonvaihteessa ajaneen turvallisuusjoukot pois Kara-Suusta. Torstaina vahvistetut joukot ilmoittivat saaneensa takaisin kaupungin hallinnan. Uzbekistanin keskusjohto on kiistänyt tiedon turvallisuusjoukkojen kokemasta takaiskusta kaupungissa.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj sanoi lauantaina olevansa valmis lähettämään edustajansa Uzbekistaniin neuvottelemaan maan johtajien kanssa. Neuvonpidon toivotaan johtavan Uzbekistanin levottomuuksien osapuolten väliseen vuoropuheluun ja väkivaltaisuuksien syiden selvittämiseen. Presidentti Islam Karimov on tähän asti torjunut ulkopuolisten puuttumisen maan sisäisiin asioihin.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.