Mainos

Poliisi hääti romanileirin Vantaalla

Poliisi on ajanut pois Vantaalla Energia Areenan luona leiriytyneet romanit.

Vantaan poliisin tilannekeskuksen mukaan kaupunki teki luvattomista leireistä virka-apupyynnön. Poliisi kävi Energia Areenan parkkipaikalle muodostuneessa leirissä ensin eilen ja uudelleen tänä aamuna varmistamassa, että leiriytyjät ovat lähteneet.

Leiriytyjät siirtyivät Energia Areenalta jo viime vuonna leiripaikkana toimineelle Tikkurilan kirjaston parkkipaikalle, mutta poliisi ehti myös sinne ja antoi lähtökehotuksen.

– Jos tänään ei ole lähtenyt, annetaan niskoittelusakko. Molemmissa paikoissa käydään tarkistelemassa, ettei leirejä ole, Keijo Törmälä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo.

Yhdelle henkilölle kirjoitettiin jo tänä aamuna sakko niskoittelusta, sillä hän ei suostunut poistumaan Energia Areenan parkkipaikan leiristä.

Energia Areenan parkkipaikalla on ollut leiriytyneenä muutama auto sekä telttoja.

Poliisin mukaan sekä Energia Areenan ja Tikkurilan kirjaston parkkipaikat kuin muutkin kaupungin alueet pyritään vastedes pitämään tyhjinä leireistä.

Vantaan kaupunki ilmoitti eilen päättäneensä Helsingin vanavedessä, ettei se salli enää leiriytymistä sen omistamilla alueille ilman erillistä lupaa. Poliisi valtuutettiin puuttumaan luvattomiin leireihin ilman erillistä pyyntöä.

Vantaan kaupungin valmiuspäällikön Jouko Sillanpään mukaan kieltoa ei suunnattu pelkästään kerjäläisiin, mutta juuri heidän siirtymisensä majoittumaan Helsingistä Vantaalle on noussut viime aikoina esiin.

Romanileirin häätämisestä kertoi ensimmäisenä HS.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.