Mainos

Poliisi Gumball-hurjastelijoista: Sakkojen periminen haastavaa

20:00

Gumball 3000 -ralliin osallistuneille kirjoitettiin tänään lukuisia sakkoja hurjista ylinopeuksista Turun ja Helsingin välillä.

Korttinsa menetti parikymmentä hurjastelijaa. Törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen syyllistyi 12 kuskia. Korkein poliisin mittaama ylinopeus oli 209 km/h.

Liikkuva poliisi myöntää, että viranomaisvoimat loppuivat kesken Suomen ohittaneensa Gumball-rallissa. Turusta Helsinkiin kiitävistä runsaan sadan auton miljonäärirallista tulvi hätäkeskukseen puheluita useista vaaratilanteista.

– Voi sanoa, että se ei mennyt putkeen ainakaan heidän osaltaan. Keskikaistaa ajava on ohitettu sekä oikealta että vasemmalta puolelta tuommoisella 180 km/h nopeudella, liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Teemu Äikäs kertoo MTV3 Uutisille.

Loppuivatko poliisit kesken, oliko teitä tarpeeksi valvomassa?

– Sillä tavalla loppuivat, kun heitä tuli noin paljon. Jokainen poliisi, joka oli varattu siihen operaatioon, niin heillä oli kyllä töitä sitten ihan koko ajan.

Se, kuinka paljon valtion kirstuun hurjastelusta lopulta euroja kilahtaa, on arvoitus, sillä sakkojen periminen ulkomailta on vaikeaa.

– Suomen oikeusjärjestelmässä ei ole tällaista suoraa maksua.

Eli käytännössä moni maksu jää saamatta?

– Siihen en ota kantaa, mutta sanotaan näin, että haasteita asettaa ja vaikeuksia tulee olemaan.

Huhujen mukaan osalla kuskeista olisi ollut autossa rahasäkki, jolla kuitata muiden Euroopan maiden suoria sakkoja.

– Jos ne on varautunut siihen, että ovat ottaneen säkillisen rahaa mukaan millä maksaa sakkoja, niin kyllähän se osoittaa asenteen, että eihän siinä ole tavoitekaan turvalliseen liikkumiseen tai sääntöjen noudattamiseen.

Helsingistä miljonäärien ja julkkisten autoletka jatkoi Pietariin. Lopullinen määränpää on Monaco ja viikonloppuna ajettavat F1-kisat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.