Mainos

Poliisi: Fouganthinen pako oli paniikkiratkaisu

Poliisi on aloittanut koevapautta rikkoneen elinkautisvanki Nikita Fouganthinen (ent. Juha Valjakkala) kuulustelut. Fouganthine on myöntänyt anastaneensa auton ja ajaneensa poliisia pakoon Pohjois-Suomessa, mutta kiistänyt lauantaisen takaa-ajon Vantaalla.

Fouganthinen on epäilty ajaneen poliisia karkuun pimellä taksilla jo varhain lauantaiaamuna Vantaan Myyrmäessä.

Poliisin mukaan pakenemisen motiivi liittyy kuitenkin Vantaan tapahtumiin.

- Fouganthine on kertonut saaneensa tiedon siitä, että poliisi epäilisi häntä Vantaalla tapahtuneesta takaa-ajosta. Hän on säikähtänyt, tehnyt paniikkiratkaisun ja matkustanut junalla kohti pohjoista, kertoo komisario Markku Helenius Vantaan poliisista.

Fouganthine on kertonut matkasta poliisille avoimesti, eikä poliisin mukaan kertomusta ole syytä epäillä. Fouganthine on kertonut nousseensa junasta Vihannissa, josta hän anasti omakotitalon pihasta valkoisen pakettiauton, jolla jatkoi matkaa pohjoiseen.

- Tarkempaa määränpäätä hänellä ei ole ollut. Hän on todennäköisesti kuvitellut, että syrjempää poliisin on vaikeampi löytää hänet, Helenius kertoo kuulusteluista.

Poliisin mukaan lauantaista sunnuntaihin kestäneellä pakomatkalta ei ole ilmennyt muita rikoksia.

Valvotusta koevapaudesta karkaamisen tutkivat vankilaviranomaiset. Poliisin mukaan valvotun koevapauden ehtojen rikkominen näyttää aiheutuneen paniikkiratkaisun seurauksena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.