Mainos

Poliisi: FBI vain paransi Ulvilan hätänauhoitteen laatua

Satakunnan poliisin mukaan Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n apu Ulvilan murhan ratkaisussa liittyy lähinnä hätäpuhelun nauhoitteeseen. Nauhoite on ollut tutkittavana FBI:ssä, joissa nauhoitteen teknistä laatua on saatu parannettua.

Satakunnan poliisin rikosylikomisario, tutkinnanjohtaja Pauli Kuusiranta korostaa, että nauhoitteen ratkaiseva sisältö paljastui jo keskusrikospoliisin (KRP) rikosteknisessä laboratoriossa Vantaalla.

- Lähes neljä ja puoli minuuttia kestäneestä nauhoitteesta saatiin lausunto Vantaan rikosteknisestä laboratoriosta. Se oli hyvin merkittävä murhatutkinnassa.

Kuusiranta sanoo MTV:n uutisille, että FBI ei auttanut Porin poliisia Ulvilan murhaajan jäljille, kuten tämän päivän Satakunnan Kansassa on kerrottu. Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi on aloittanut tällä viikolla läpimurtoon johtaneen tutkintalinjan jo alkuvuodesta 2009.

Kuusirannan mukaan jutun ratkaisuista saa SK:n uutisesta väärän kuvan. Hän painottaa, että FBI:n osuus ei ollut niin ratkaiseva kuin uutisessa annetaan ymmärtää.

- FBI:lle nauhoitus toimitettiin siinä tarkoituksessa, että nauhoitteen teknistä laatua haluttiin parantaa. Siinä onnistuttiin. Nauhoitteen parantunut laatu ei ollut kuitenkaan ratkaiseva tekijä murhan selvittämisessä, vaan sitä on lähinnä helpompi kuunnella myös tutkinnan myöhemmissä vaiheissa, Kuusiranta korostaa.

Kuusirannan mukaan nauhoitteen perusteella selvisi se, että perheen ulkopuolisia henkilöitä ei asunnossa tapahtuma-aikaan ollut.

Katso rikosylikomisario Pauli Kuusirannan kommentti

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.