Mainos

Poliisi etsii yhä lasten ahdistelijaa Lahdessa - varoittaa nettihuhuista

Päijät-Hämeen poliisi jatkaa epäiltyjen lastenahdistelujen selvittämistä. Poliisi on reilun kahden viikon aikana saanut ilmoituksia miehestä, joka houkuttelee lapsia auton kyytiin tai seuraa heitä Lahdessa.

Poliisi painottaa, että toistaiseksi ei tutkita rikosta. Poliisin mukaan näyttää myös siltä, että keskustelu aiheesta on lisännyt ahdisteluiksi tulkittuja havaintoja, ja niiden kertomista poliisille.

Poliisi on saanut ilmoituksia mahdollisista ahdisteluista neljässä kaupunginosassa, kertoo tutkinnanjohtaja Timo Viipuri Päijät-Hämeen poliisista MTV3:n Uutisille.

– Yksi kaupunginosista oli Metsäkangas, ja se putosi tänään epäilyjen listalta pois, kun selvisi että kyseessä oli ollut täydellinen väärinkäsitys, sanoo Viipuri.

Viipurin mukaan tähän mennessä ilmoitukset ovat tulleet lähinnä niin, että vanhemmat ovat soittaneet poliisille lasten kertomista havainnoista.

– Osassa ilmoituksista on taustalla se, että ollaan kiinnitetty vääriin asioihin huomiota, ja meidän on ollut pakko tarkistaa kaikki ilmoitukset.

– Suhtaudumme asiaan kuitenkin vakavasti ja jatkamme asian selvittämistä. Rikosta ei kuitenkaan tässä vaiheessa epäillä. Selvittäminen perustuu havaintoihin, eli kyseessä on "muu tutkinta", sanoo Viipuri.

Raportoitu vaalea auto ei liity tapaukseen

Poliisi kertoi jo aiemmin, että tapauksen tutkintaa on hämmentänyt aiheesta käyty nettikeskustelu, jossa yksi ja sama tapaus on muuttunut moneksi. Poliisin mukaan samalla on alkanut levitä otsikoita, jotka eivät vastaa tapahtumien kulkua.

Poliisi kertoo saaneensa ilmoituksen vaaleasta ajoneuvosta rekisterinumeroineen, mutta auto ei poliisin tarkastusten mukaan kuitenkaan liity tapaukseen.

Ahdisteluepäilyistä toivotaan mahdollisimman tuoreeltaan tietoa hätäkeskukseen tai vihjepuhelimeen 0718734000.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.