Mainos

Poliisi etsii ydinonnettomuus-roskapostin lähettäjää

Keskusrikospoliisi selvittää eilen sähköposteihin ilmaantuneiden roskapostien lähettäjää. KRP on saanut kahdesta eri huijausviestistä useita rikosilmoituksia. Poliisi myöntää viestien lähettäjän tai lähettäjien jäljittämisen olevan hankalaa.

Poliisilla ei ole vielä tietoa siitä, kuinka laajasti roskapostit levisivät.

Toinen eilen levinnyt huijausviesti kertoi Mikkelin ydinonnettomuudesta ja toisessa viestissä Tatjana-niminen henkilö etsi seuraa. Suomenkielisillä roskaposteilla houkutellaan avaamaan viestissä oleva linkki, jonka takaa löytyy haittaohjelma. Haittaohjelma ujuttautuu viestin saaneen koneelle ja pyrkii imuroimaan tämän verkkopankkitunnukset.

Rikoskomisario Timo Laine KRP:stä kertoo, että toistaiseksi pankkien turvajärjestelmät ovat onnistuneet estämään vahingot.

Laine korostaa, ettei linkkejä saa missään tapauksessa avata. Jos taas linkki on avattu, haittaohjelma on poistettava koneesta ennen kuin käyttää verkkopankkia. Varmimmin haittaohjelmasta pääsee, kun asentaa koneensa käyttöjärjestelmän uudelleen. Ohjeita haittaohjelman tunnistamiseen ja poistamiseen löytyy muun muassa F-Securen verkkosivuilta.

Huijausviestejä koskevia rikosilmoituksia voi tehdä KRP:n tietotekniikkarikosyksikölle numeroon 09-83 88 6236.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.