Mainos

Poliisi etsii WinCapita-sijoitusklubin johtajia

Keskusrikospoliisi etsii sijoitusklubi WinCapitan (entinen WinClub) johtoon kuuluneita henkilöitä. KRP:n tiedotteen mukaan toimia on jo käynnistetty epäiltyjen kiinnisaamiseksi. Johtohenkilöt ovat ainakin pääosin suomalaisia.

Poliisi on keskittynyt esitutkinnassa sijoitusklubin rahaliikenteeseen ja jäsenistöön sekä selvittämään klubin toiminnan todellista luonnetta. Poliisi epäilee, että kyseessä on ollut Suomessa kielletty pyramidipeli, minkä vuoksi yhtenä rikosnimikkeenä tutkinnassa on rahankeräysrikos.

KRP:n toinen päätutkintalinja selvittää, ovatko jotkut klubin toiminnassa mukana olleet henkilöt syyllistyneet petoksiin, joiden kohteena ovat olleet klubiin sijoituksia tehneet henkilöt. Tähän mennessä noin 20 henkilöä on tehnyt WinCapitasta rikosilmoituksen.

Sijoitusklubin toimintaan on tämänhetkisten tietojen mukaan osallistunut noin 10 000 suomalaista, jotka olisivat sijoittaneet klubin kautta yli 50 miljoonaa euroa. Jäseniä on runsaasti etenkin Pohjanmaalla ja Savossa.

Klubin toimintaperiaate oli sama kuin verkostomarkkinoinnissa yleensä. Klubin perustajina ja toiminnan varsinaisina pyörittäjinä oli pieni ryhmä, jonka alapuolella toimi eritasoisia sponsoreita. He rekrytoivat verkostoon uusia sijoittajia usein omasta tuttavapiiristään.

WinCapitan ja WinClubin taustalla on esitutkinnan tämänhetkisten tietojen mukaan Panamalle rekisteröity yhtiö.

Vääriä huhuja liikkeellä

Sijoitusklubin rahaliikenne keskeytyi 7. maaliskuuta, kun sen sijoittamiseen tarkoitetut Internet-sivut suljettiin. Klubi ei ole maksanut lupaamiaan voittoja sijoittajille.

Toiminnan loppumisen syistä on liikkunut klubin jäsenistön keskuudessa erilaisia huhuja.

Toisen huhun mukaan keskeytys johtui siitä, että poliisi aloitti tutkinnan ja klubin rahaliikenne keskeytettiin sen seurauksena. Poliisi ei kuitenkaan kohdistanut WinCapitaan toimenpiteitä ennen esitutkinnan käynnistämistä 25. maaliskuuta.

Toisen version mukaan klubin johto olisi itse pyytänyt poliisin tutkintaa, koska klubia oli käytetty rahanpesuun. Tällaisesta tutkintapyynnöstä keskusrikospoliisilla ei ole tietoa.

Poliisi pyytää rikoksen uhriksi itsensä kokevia sijoittajia tekemään rikosilmoituksen paikallispoliisille. Tutkintaan liittyvää muuta tietoa voi välittää keskusrikospoliisille puhelinnumeroon 050 456 4780 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen krp-wincapitatutkinta@krp.poliisi.fi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.