Mainos

Poliisi etsii teinipoikia Vantaan päiväkotipaloon liittyen

Poliisi etsii kolme poikaa vantaalaisen päiväkodin tulipaloon liittyen. Poliisin mukaan silminnäkijä havaitsi noin 13-15-vuotiaat pojat päiväkodin läheisyydessä hieman ennen palon alkua.

- Kun palo oli syttynyt, silminnäkijä oli nähnyt samojen miesten poistuvan paikalta, sanoi tutkinnanjohtaja Juha Juurinen.

Etsityillä nuorukaisilla oli tapahtuma-aikaan yllään hiphop-tyyliset farkut. Lisäksi kahdella pojista oli lippalakki ja yhdellä sininen paita.

Vehnätiellä sijaitseva päiväkoti kärsi mittavia vahinkoja sunnuntain vastaisena yönä riehuneessa palossa. Vantaan kaupungin alustavien arvioiden mukaan vahingot nousevat 1,5-2 miljoonaan euroon, sillä päiväkoti joudutaan rakentamaan käytännössä uudestaan.

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Kaikki tiedot voi ilmoittaa poliisille numeroon 0718736821.

Korvaavia hoitopaikkoja etsitään

Palaneen Vehnätien päiväkodin lapset eivät jää tyhjän päälle palatessaan ensi kuussa kesälaitumilta. Vantaan kaupungilta kerrotaan, että korvaavien hoitopaikkojen etsiminen on jo aloitettu.

- Teemme päiväkodin johtajan kanssa parhaillaan suunnitelmaa hoitopaikkojen järjestämisestä. Tilakeskuskin on aloittanut kyselyt kevytrakenteisten tilojen rakentajilta, kuinka nopeasti he pystyvät rakentamaan lisätilaa, sanoi varhaiskasvatuspäällikkö Leena-Mari Tornivaara.

Vantaan kaupungilta ei osattu vielä iltapäivällä kertoa, milloin uuden päiväkodin rakentaminen voisi alkaa. Normaalisti vastaavankokoinen päiväkoti rakennettaisiin vajaassa vuodessa. Päiväkoti on ollut toiminnassa vuodesta 1991.

- Päiväkoti valmistuu joka tapauksessa ensi vuoden elokuun tarpeeseen, mutta tietysti tähtäämme siihen, että se tehdään mahdollisimman nopeasti. Tuotantotavasta riippuen puoli vuotta on varmaan minimiaika, totesi kiinteistökehityspäällikkö Sakari Koivisto.

Lapsille etsitään korvaavia hoitopaikkoja ensi alkuun pääsääntöisesti muista päiväkodeista Tikkurilan alueelta. Perheille tiedotetaan järjestelyistä lähiaikoina.

Vehnätien päiväkodissa on noin 85 lasta ja 15 hoitajaa. Päiväkoti on ollut heinäkuun suljettuna ja päiväkotihoitoa tarvinneet lapset ovat olleet sijoitettuna läheiseen Ruokopillin päiväkotiin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.