Mainos

Poliisi etsii nuorta miestä Lasipalatsin kaasujutussa

Poliisi etsii noin 25-vuotiasta miestä selvittääkseen ilkivaltaisen kyynelkaasun käytön Helsingin Lasipalatsin kirjastossa eilen. Etsitty mies on noin 175 senttiä pitkä, vartalo on normaali ja tumma tukka taipuisa sekä tavanomaisen pituinen.

Mies oli huutanut kirjastossa varoituksen suomen kielellä ja poistunut nopeasti paikalta. Hänellä oli ruskea talvipusakka. Poliisi pyytää näihin tuntomerkkeihin sopivaa henkilöä ottamaan yhteyttä. Samoin pyydetään hänet havainneita ihmisiä ottamaan yhteyttä lähimpään poliisiin tai soittamaan puhelinnumeroon 1894615.

Samaa miestä etsitään myös selvitettäessä ilkivaltaista kyynelkaasun levittämistä kahteen otteeseen S-marketin elintarvikeliikkeessä, joka sijaitsee samoin ydinkeskustassa ja lähes kadun toisella puolella. Voi myös olla mahdollista, että kaasua olisi ajautunut Lasipalatsista S-marketiin ilmavirtauksien myötä. Ilkivaltaa on voinut tehdä useampiakin ihmisiä.

Lasipalatsissa havaittiin kaasua klo 16.20, ja Asemakatu 2:n S-marketissa kohta sen jälkeen klo 17.10-17.20 ja 20.30-20.40.

Poliisilla on käytössään kolmen eri videokameran tallettamaa materiaalia, jota nyt työstetään. Kamerat sijaitsevat sekä ulko- että sisätiloissa.

-Poliisi on saanut vihjeitä mahdollisesta tekijästä. Jos videon faktatiedot ja vihjeiden tiedot kohtaavat, voidaan tutkinnassa edetä, kertoo tutkinnan johtaja komisario Tuomo Lotta Helsingin poliisista.

Kaikki kyynelkaasusta kärsineet ihmiset ovat Lotan mukaan toipuneet, yksi ihminen toimitettiin eilen sairaalaan jatkotarkastuksia varten.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.