Mainos

Poliisi etsii edelleen bussiammuskelijoita Tampereella

Tampereen poliisi jatkaa autoja ilmakiväärillä eilen ampuneen joukon etsintöjä. Ampujat olivat ilmeisesti poikia.

Kuutta Tampereen Kalevantiellä ajanutta linja-autoa ja yhtä henkilöautoa ammuttiin eilen ilmakiväärillä tien viereisestä metsästä. Poliisi mukaan tekijät ovat todennäköisesti Kalevan tai Järvensivun nuorisoa.

- Täällä on paikalla havaittu jonkinlainen lasten tai nuorten joukko, joka on nyt ampunut ilmeisesti ainakin kuutta linja-autoa ja yhtä henkilöautoo jonkinlaisella ilmakiväärillä, kertoo rikoskomisario Pauli Mäkelä Tampereen poliisista.

Nuorisojoukon havaitsi linja-auton matkustaja.

- Heitä oli ollut neljä ja yksi heistä oli osoittanut ilmakiväärillä kohti linja-autoa. Lisäksi löysimme linja-auton ikkunan välistä ilmakiväärin kutin, Tampereen liikennelaitoksen liikennepäällikkö Ilkka Ala-Maakala sanoo.

Bussien ikkunoita rikkoutui kummaltakin puolelta, joten niitä ammuttiin molemmilta puolilta tietä. Naisen kuljettamasta henkilöautosta hajosi takalasi. Poliisin mukaan ketään ei loukkaantunut.

- Pyytäisinkin, että tekijät tulisivat itse ilmoittautumaan tai heidän vanhempansa tulisivat poikien kanssa käymään poliisilaitoksella, Mäkelä sanoo.

Poliisi tutkii tapausta vaaran aiheuttamisina sekä vahingontekoina.

Ilkivaltaa ei huomattu heti

Ilkivallan kohteeksi joutuneelle Tampereen liikelaitokselle tapahtuman laajuus selvisi vasta myöhemmin.

- Osa ampumistapauksista huomattiin välittömästi, mutta osa selvisi vasta sitten, kun annoimme radiopuhelimella tapahtuneesta tietoa ja kuljettajat lukivat tiedon päätteeltä, liikennepäällikkö Ala-Maakala Tampereen liikennelaitokselta kertoo.

Osa matkustajista tuli ilmoittamaan lasin rikkoutumisesta kuljettajalle.

- Lasin rikkoutuminen aiheuttaa ehkä samanlaisen äänen kun linja-auto ajaisi kaivon kannen ylitse.

Ala-Maakalan mukaan suuri vaara vältettiin, koska kaikista linja-autoista rikkoutui vain ulommainen kerros ikkunasta, eivätkä luodit päässeet matkustamoon. Taloudelliset vahingot nousevat kuitenkin mittaviksi. Yhden lasin korjaaminen maksaa noin 2000 euroa.

Liikennelaitoksen bussia kohti ammuttiin myös 29. joulukuuta Sammonkadulla, kun se oli matkalla kohti Jankkaa. Ala-Maakala epäilee, että joulukuussa sattunut ammuskelu ja eilien ammuskelu Kalevantiellä liittyvät yhteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.