Mainos

Poliisi: Etelä-Savossa todellinen "rattijuoppojen yö"

Etelä-Savon poliisilaitoksen poliisipartiot ovat ottaneet illan ja yön aikana kiinni poikkeuksellisen paljon rattijuoppoja.

Osa rattijuopoista jäi kiinni poliisin oman liikennevalvonnan perusteella ja osa rattijuoppojen oman toiminnan ansiosta eli käytännössä ajamalla auton ojaan.

Iltaseitsemän aikaan poliisi sai ilmoituksen ojaan ajaneesta autosta Mikkelin Haahkalantiellä. Auton kuljettaja oli poistunut ulosajopaikalta ravitsemusliikkeeseen. Poliisipartio löysi vuonna 1991 syntyneen mikkeliläisen miehen ravintolasta nauttimasta alkoholia. Miehelle suoritettu puhalluskoe antoi tuloksen 1,9 ‰ ja hänet vietiin verikokeisiin.

Puoli tuntia myöhemmin poliisi sai ilmoituksen Pieksämäeltä Kalevalankadulta, että auto on ajanut penkkaan ja auton kuljettaja on poistunut paikalta läheiseen ravitsemusliikkeeseen. Poliisipartio tapasi vuonna 1947 syntyneen pieksämäkeläisen miehen ravintolasta hetken kuluttua ja hän puhalsi alkometriin 1,45 ‰. Mies oli ehtinyt ottaa yhden hörpyn tilaamaansa alkoholijuomaa ennen joutumistaan poliisipartion käsittelyyn. Miehellä ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Puoli yhdeksän aikaan illalla poliisipartio pysäytti ajoneuvon valtatiellä numero viisi Juvan kohdalla ja vuonna 1988 syntyneelle mikkeliläismiehelle suoritettu puhalluskoe antoi tuloksen 2,5 ‰. Mies vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen.

Puoli kymmenen aikaan poliisipartio pysäytti auton liikennetarkastusta varten Savonlinnan Kaartilantiellä. Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe antoi nollatuloksen, mutta huumepikatesti osoitti vuonna 1994 syntyneen parikkalalaisen miehen nauttineen amfetamiinia. Mies käytettiin verikokeessa ja häntä epäillään rattijuopumuksen lisäksi huumausaineen käyttörikoksesta.

Iltayhdeltätoista poliisipartio pysäytti normaalin liikennevalvonnan yhteydessä henkilöauton Mikkelissä Otavantiellä. Auton kuljettajaksi osoittautunut vuonna 1977 syntynyt mikkeliläinen mies puhalsi poliisin alkometriin 1,1 ‰.

Yöllä puoli yhden aikaan ajoi Savonlinnassa Rantasalmentiellä savonlinnalainen vuonna 1981 syntynyt mieshenkilö autonsa ojaan. Poliisipartion riennettyä paikalle mies puhalsi alkometriin 1,22 ‰. Mies vietiin verikokeeseen. Hän ei loukkaantunut ulosajossa.

Ennen yhtä ajoi Mikkelissä Raatihuoneenkadulla poliisin ratsiaan vuonna 1982 syntynyt virolainen nainen, joka puhalsi poliisin alkometriin 2,4 ‰. Nainen vietiin poliisilaitokselle tarkkuusalkometrikokeeseen.

Kaikkiaan Etelä-Savon poliisilaitos on tavannut illan ja yön aikana poliisilaitoksen alueelta klo 02:00 mennessä jo seitsemän rattijuoppoa.

Poliisin mukaan lukumäärää voidaan pitää suurena jo senkin vuoksi, että viikonloppuillat ja -yöt ovat muutoinkin erilaisten hälytystehtävien täyttämiä ja aikaa liikennevalvontaan on vain rajallisesti.

Poliisi epäilee, että osasyynä rattijuoppojen runsaaseen määrään saattaa olla meneillään olevan pikkujoulukauden huipennus. Poliisi joutui ottamaan osan illalla ja yöllä tavatuista rattijuopoista kiinni rikoksesta epäiltynä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.