Mainos

Poliisi esti mielenosoitukset Tiranassa

Sadat mellakkapoliisit estivät tänään oppositiopuolueiden mielenosoituksen Albanian pääkaupungissa Tiranassa.

Poliisit saapuivat kuorma-autoilla opposition yhteisen päämajan edustalle ja estivät poliitikkoja poistumasta rakennuksesta. Pieniä ryhmiä opposition kannattajia yritti tunkeutua keskustan Skanderbeg-aukiolle poliisiketjun ohi, mutta heidät työnnettiin takaisin voimatoimin.

Samaan aikaan presidentti Sali Berishan johtaman demokraattisen puolueen johto oli koolla pohtimassa maassa puhjennutta kriisiä. Puoluelähteistä kerrottiin, että esillä oli mm. pääministeri Aleksander Meksin hallituksen ero.

Albanian levottomuudet ovat keskittyneet viime aikoina pääasiassa Vloren satamakaupunkiin, missä ihmiset ovat osoittaneet rajusti mieltään petollisia sijoitusyhtiöitä vastaan.

Etyj syvästi huolissaan

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj ilmaisi tänään syvän huolensa Albanian kiihtyvistä väkivaltaisuuksista.

Etyjin puheenjohtajamaan Tanskan ulkoministeri Niels Helveg Petersen sanoi lausunnossaan, että Albanian kriisissä on kaikki ainekset vakavaan selkkaukseen. Helveg Petersen huomautti, että pyramidiyhtiöiden romahduksesta syntynyt kriisi voidaan ratkaista vain rauhanomaisen vuoropuhelun avulla.

Etyj on arvostellut aiemmin kärkevästi Albanian viime toukokuussa järjestettyjä vaaleja. Järjestön mukaan vaaleissa esiintyi vilppiä ja äänestäjien pelottelua. Presidentti Berishan puolue sai vaaleissa ylivoimaisen enemmistön maan 140-jäseniseen parlamenttiin.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.