Mainos

Poliisi esittää Tikan murhasta epäiltyjä vangittaviksi

Virosta ja Venäjältä kotoisin olevaa kahta nuorta miestä epäillään professori Kari S. Tikan murhasta. Miesten vangitsemista käsiteltäneen käräjäoikeudessa huomenna.

Poliisi esittää professori Kari S.Tikan murhasta epäiltyjä miehiä vangittaviksi. Kahden nuorukaisen vangitsemista käsiteltäneen Helsingin käräjäoikeudessa huomenna.

Miehistä 19-vuotiasta on kuulusteltu. Poliisi ei kuitenkaan hiisku sisällöstä, sillä toista epäiltyä ei ole vielä onnistuttu kuulustelemaan. 23-vuotias ei ole kelpuuttanut avustajakseen yhtäkään Suomen Asianajajaliiton listalla olevaa juristia, joten hänen kuulustelunsa lykkääntyy. Viime kädessä tuomioistuimen pitää määrätä miehelle asianajaja.

Virosta ja Venäjältä lähtöisin olevat miehet poistuivat Tikan seurassa helsinkiläisestä ravintolasta torstain vastaisena yönä. Kolmikko meni professorin kotiin, mistä tämä löytyi kuolleena myöhään lauantai-iltana. Tutkimusten mukaan Tikka oli saanut surmansa torstaina aamupäivällä.

Poliisi on yhä vaitonainen tapauksen yksityiskohdista kuten surmatavasta. Väkivaltarikosyksikön johtaja rikosylikomisario Kari Tolvanen suostuu sanomaan, ettei surmaa tehty paljain käsin.

Henkirikos ei näytä liittyvän finanssioikeuden professorina toimineen Tikan työhön. Tolvasen mukaan työhön liittyvä motiivi pystyttiin sulkemaan pois, kun poliisi sai tietoonsa epäiltyjen henkilöllisyydet. Myöskään tapahtumapaikalla mikään ei viittaa siihen, että Tikan virka tai asema veroasiantuntijana olisivat surman taustalla.

Epäillyt eivät kuuluneet Tikan lähipiiriin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.