Poliisi esittää Pride-iskusta epäiltyjä vangittaviksi

Poliisi esittää kolmea nuorta miestä vangittavaksi Helsingin Pride-kulkueeseen kohdistuneesta iskusta. Vangitsemisesitys tehdään huomenna Helsingin käräjäoikeudessa, kertoo rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin rikospoliisista.

Juvosen mukaan 19-21-vuotiaita suomalaismiehiä epäillään pahoinpitelyistä. Tutkittavia rikosnimikkeitä ovat myös kokouksen estäminen sekä poliittisten toimintavapauksien loukkaaminen.

Poliisi etsii yhä kolmea ihmistä, joiden se epäilee osallistuneen iskuun.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-kulkueeseen lauantaina suunnatussa iskussa sumutettiin kyynel- ja pippurikaasua juhlijoiden päälle. Noin 50 ihmistä altistui kaasuille.

Petri Juvosen mukaan rikoksen taustalla oli vihaa.

- Ulkoisen arvion perusteella voisi ajatella, että jonkinlaista vihaa seksuaalisia vähemmistöjä kohtaan iskijöillä oli, Juvonen muotoilee.

Hyökkäys on ehditty tuomita laajasti. Muun muassa tasavallan presidentti Tarja Halonen ja maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors tuomitsivat sen jyrkästi. Juvosen mukaan tämä on asettanut tutkinnalle jonkin verran paineita.

- Tietysti se omat paineensa asettaa, että tutkinta on suoritettava mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti. Ainahan siihen tosin pyritään. Olen kyllä huomannut, että julkinen intressi liittyy tähän juttuun kovasti, Juvonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat