Mainos

Poliisi: Epäilty täysin normaali nuori, jolla ystäviä ja läheisiä – Ei mustasukkaisuusdraamaa

Hyvinkään ampumisista epäilty 18-vuotias mies on ollut tänään poliisin kuultavana. Mies on myöntänyt poliisille tapahtuneet avoimesti, mutta toistaiseksi ei ole saatu selville, miksi mies tarttui aseeseen.

– Hän on vaikuttanut kohtalaisen rauhalliselta. Hän on aika yleisellä tasolla, tapahtumatasolla, kertonut mitä on tapahtunut. Hän ei niinkään ole kertonut niitä asioita jotka ovat vaikuttaneet tähän tekoon, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista.

Mies on poliisin kuvailun mukaan täysin normaali nuorimies, jolla on ystäviä ja läheisiä sekä harrastuksia.

– Hän oli ollut perjantai-iltana kavereidensa kanssa pubissa juomassa olutta. Olemme kuulleet kaikkia näitä tuttavia, joiden kanssa hän oli edellisenä päivänä tekemisissä. Osa heistä on arvioinut epäillyn olleen hieman humalassa, osa enemmän, jatkaa Ihaksinen.

Alkoholilla ei tiettävästi ole kuitenkaan merkittävää roolia tapahtuneeseen.

Mies oli hankkinut aseet lähipiiristään heidän tietämättään.

– Näitä kyseisiä luvallisia aseita on säilytetty epäillyn lähipiiriin kuuluvien henkilöiden asunnossa, lukitussa asekaapissa. Sieltä hän on ne sitten saanut haltuunsa.

Onko kyse hänen vanhemmistaan?

– En vielä kommentoi tarkemmin, mutta ihan hänen lähipiiristään on kyse. Aseita säilytettiin tiloissa, mihin hänellä on pääsy. Ja ilmeisesti koska hänellä on sinne pääsy, hänellä on ollut pääsy myös niihin avaimiin ja sitä kautta hän on päässyt aseisiin käsiksi.

Poliisin mukaan tapahtumiin ei liity mustasukkaisuusdraamaa, vaikka huhuja sellaisesta liikkuukin.

Hyvinkäällä ammuttiin kaikkiaan yhdeksää ihmistä. Paikkakuntalainen, 18-vuotias nainen kuoli paikan päällä ja toinen paikkakuntalainen nuori mies myöhemmin sairaalassa. Mies oli superpesisjoukkue Hyvinkään Tahkon pelaaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.