Mainos

Poliisi epäilee venäläiskoplaa Aleksin suurvarkaudesta

Helsingin rikospoliisin tietojen mukaan koruliikkeeseen tänään aamupäivällä iskenyt kolmikko saattoi olla venäläinen. Arvioiden mukaan tavaraa vietiin satojen tuhansien eurojen arvosta.

Helsingin Aleksilla tehtiin aamupäivällä yksi viimeaikojen suurimmista varkauksista. Kaksi miestä asteli liikkeeseen ja vei satojentuhansien markkojen edestä pääasiassa arvokelloja.

Poliisi epäilee tekijöitä venäläisiksi. Rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan jutussa on löytynyt tekijöiden kansallisuuteen viittaavia seikkoja. Miesten käyttämästä autosta löytyi mm. venäjänkielinen muovikassi.

Poliisi tutkii juttua törkeänä varkautena. Ryöstöstä ei ole kyse, koska rikoksessa ei käytetty väkivaltaa. Liikkeen myyjät pakenivat kaupasta, kun heille selvisi mitä oli tapahtumassa.

Poliisi sai hälytyksen Aleksilla sijaitsevaan kultakauppaan kello 10.41. Liikkeeseen oli tullut kaksi miestä, jotka rikkoivat vitriinejä ja veivät arvotavaraa mukaansa.

Alustavien arvioiden mukaan varkaat veivät tavaraa satojen tuhansien eurojen arvosta. Varastettujen tavaroiden joukossa oli ainakin Rado, Mont Blanc ja Vacheron Constantin merkkisiä kelloja.

Miehet olivat liikkeessä korkeintaan muutaman minuutin. Sen jälkeen he pakenivat ulkopuolella, ns. ravintola Raffaellon käytävässä odottaneeseen kellertävään Mercedes Benziin. Siellä kaksikkoa odotti kolmas mies. Auto oli kiihdyttänyt käytävän läpi Pohjois-Esplanadille ja kääntynyt siitä Mannerheimintien suuntaan.

Varastetuksi ilmoitettu Mercedes Benz löytyi myöhemmin Punavuoresta, ravintola Nosturin parkkipaikalta. Poliisi uskoo, että täällä varkailla oli auto odottamassa.

Rikospoliisin mukaan valtakunnan rajat on määrätty erityistarkkailuun.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.