Mainos

Poliisi epäilee: Ulkomaalaista työvoimaa hyväksikäytettiin, 12 tunnin työpäiviä

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttöä hotelli- ja ravintola-alalla toimivan yrityksen toiminnassa Ahvenanmaalla.

Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä ihmiskauppa ja kiskonnantapainen työsyrjintä. Rikoksesta epäiltynä on yrittäjäpariskunta.

KRP:n on ehtinyt kuulustella yhdeksää yrityksen työntekijää, mutta rikoksen uhriksi on saattanut joutua useampikin henkilö. Yrityksen työntekijät tulevat kaikki EU:n ulkopuolisesta maasta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Nina Karapuun epäilyksen mukaan työntekijät ovat joutuneet tekemään ylipitkiä päiviä ja palkkaa on maksettu työehtosopimusten vastaisesti.

– Tutkinta on vasta alkuvaiheessa, mutta meillä on semmoinen käsitys, että työntekijät ovat joutuneet tekemään jopa 12 tunnin työpäiviä ja viikossa olisi ollut vain yksi vapaapäivä, Karapuu kertoo MTV3 Uutisille.

Keskusrikospoliisi ja Rajavartiolaitos ovat tutkintaan liittyen suorittaneet useita kotietsintöjä ja kuulusteluja. Tutkinta on vasta alkuvaiheessa ja tulee kestämään useita kuukausia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.