Mainos

Poliisi epäilee tuhannen kilon hasissalakuljetusta

Espoon poliisi on saanut valmiiksi suuren hasisjutun esitutkinnan.

Poliisi epäilee, että tutkitussa jutussa maahan olisi viime vuonna tuotu kaikkiaan tuhat kiloa hasista. Takavarikkoon on saatu 120 kiloa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Karvonen arvioi, että aineet oli tarkoitettu Suomen markkinoille. Jutussa on yhä vangittuna yksi mies. Häntä epäillään törkeästä huumerikoksesta.

Juttu alkoi purkautua, kun takavarikoitu erä löytyi rekasta Nurmijärvellä viime lokakuussa. Lastiksi oli merkitty huonekaluja. Rekka oli tullut Keski-Euroopasta Hangon sataman kautta Suomeen. Jutun jäljille päästiin tullin ja poliisin tutkimusten avulla.

Poliisi arvioi, että lasteja olisi takavarikoidun erän lisäksi kuusi. Purkupaikkoina ovat olleet pääkaupunkiseutu ja Kymenlaakso.

Karvosen mukaan vaikuttaa siltä, että takavarikoitu hasis on peräisin Marokosta. Reitiksi epäillään kuljetusta Espanjan ja Hollannin kautta. Hasiksen tukkuhinta on noin 3 - 5 euroa grammalta, kun myydään kerralla noin kymmenen kiloa. Katukauppahinta on noin kymmenen euroa grammalta, mikä on tavallinen kerta-annos.

Takavarikoidun aineen osalta rikoshyödyksi arvioidaan yli 600 000 euroa. Jutun tutkinta muilta osin jatkuu Suomen lisäksi ulkomailla. Poliisin mukaan salakuljetus on ollut hyvin organisoitua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.