Mainos

Poliisi epäilee taas suurta kuittipetosta rakennusalalla

Espoon poliisi tutkii laajaa epäiltyä veronkiertoa useissa rakennusalan yrityksissä. Poliisin mukaan rahaa on kierrätetty kirjanpidon ohi yli 9 miljoonaa euroa.

Päätekijäyhtiöiden epäillään maksaneen perusteettomasti tehdyillä ostolaskuilla aliurakoitsijoille sellaisesta työstä, jota kyseinen aliurakoitsija tai sen vuokratyövoima ei ole tehnyt.

Poliisin mukaan ne ovat verkostoituneet useiden kymmenien henkilöiden ja yritysten kautta laajaksi kokonaisuudeksi. poliisi ja Uudenmaan verovirasto epäilevät, että kuittikauppa on jatkunut vuodesta 2004.

- Se, kuinka paljon tässä on hyödytty vältettyinä veroina selviää tutkinnan edetessä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Paasio Espoon poliisista.

Päätekijäyhtiöt ja aliurakoitsijat toimivat pääasiassa saneerausalalla remontoitavissa kohteissa pääkaupunkiseudulla. Epäillyt yhtiöt ovat Suomeen rekisteröityjä, mutta niiden hallinnossa on sekä suomalaisia että virolaisia.

- Päätekijöitä on noin kymmenen ja he ovat pääosin virolaisia, kertoo tutkinnanjohtaja Paasio.

Poliisi on tehnyt alkuvuonna useita kotietsintöjä eri puolilla pääkaupunkiseutua ja ottanut kiinni toistakymmentä henkilöä epäiltynä rikoksista. Vangittuna on ollut alle kymmenen henkilöä.

Lisäksi poliisi on verohallinnon tarkastajien kanssa tehnyt rakennustyömaille tarkastuskäyntejä kartoittaakseen työntekijöiden työsopimus- ja palkkausasioita. Poliisin mukaan uusia kiinniottoja ja työmaatarkastuksia saattaa olla esitutkinnan edetessä.

Tekijöitä epäillään törkeistä veropetoksia ja törkeistä kirjanpitorikoksia, sekä avunantotekoja näihin rikoksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.