Mainos

Poliisi epäilee rakennusalan yrityksiä törkeistä petoksista Turussa

Varsinais-Suomen poliisin talousrikosyksikkö on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa neljän rakennusalan yrityksen epäillään laskuttaneen Turun kaupunkia perusteettomasti.

Poliisi epäilee, että viisi neljän yrityksen toiminnasta vastannutta henkilöä on laskuttanut Turun kaupunkia vuosina 2005 - 2007 perusteettomasti noin 150 000 eurolla. Laskutus liittyy erilaisiin kaupungin kiinteistöihin tehtyihin korjaus- ja kunnostusurakoihin. Kohteita on ollut poliisin mukaan lukuisia.

Poliisi on tutkinut vyyhtiä törkeänä petoksena. Lisäksi poliisi epäilee yhtä Turun kaupungin työntekijää avunannosta rikokseen yhden epäillyn yrityksen kohdalla.

Myös virkamiehen teettämä remontti esitutkinnassa

Poliisi on ylilaskutuksen lisäksi tutkinut vyyhdin osana kaupungin virkamiehen teettämää remonttia. Poliisi epäilee, että virkamies olisi ylittänyt toimivaltansa teettämällä kaupungin varoilla yli 100 000 euron kunnostusurakan kaupungin omistamaan asuntoon. Asunnossa oli vuokralaisena hänen alaisensa. Poliisi on tutkinut asiaa epäiltynä virka-aseman väärinkäyttämisenä ja törkeänä petoksena.

Esitutkinnat epäillyistä rikoksista ovat siirtyneet syyteharkintaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.