Mainos

Poliisi epäilee: Pyörällä rajan yli huumautumaan

Etelä-Karjalan poliisi epäilee, että Venäjän puolella Svetogorskissa käy säännöllisesti jopa kymmeniä huumeiden käyttäjiä. Poliisi pitää mahdollisena, että huumeiden käyttäjät lähtevät Imatralta, menevät rajan yli polkupyörällä selvin päin ja palaavat huumausaineita nauttineina.

Asiasta kertoo Ylen Etelä-Karjalan radio.

Rikoskomisario Antti Vilkko Etelä-Karjalan poliisista kuitenkin painottaa, että kyse on vasta epäilyistä.

- Poliisi, raja- ja tulliviranomaiset seuraavat matkustajaliikennettä ja pyrkivät puuttumaan asiaan, asiassa havaitaan Suomen lakia rikotun.

Suomen poliisi ei voi puuttua asiaan, sillä henkilöiden hallusta ei ole löytynyt huumeita. Lisäksi heidän matkustusasiakirjat ovat olleet kunnossa.

- Jos henkilö nauttii huumausainetta, pitää sitä hallussaan tai myy edelleen Suomessa, niin nämä ovat rikoksen tunnusmerkkejä, joiden kautta tässä voisi tulla kyseeseen rikosilmoitus ja esitutkinta. Tällaista ei ole kuitenkaan havaittu, Vilkko huomauttaa.

Poliisilla ei ole myöskään valtuuksia tutkia Venäjällä tapahtuvia rikoksia.

- Se on sama kuin alkoholin kohdalla, eli mitä siellä puolella, tehdään koskee Venäjän lakia, tällä puolella tapahtuvat asiat Suomen lakia.

Jatkotutkimuksia varten tarvitaan keskusrikospoliisin ja Svetogorskin miliisin yhteistyötä.

Rikoskomisario Vilkko muistuttaa, että rajan taakse suuntautuvassa "huumeturismissa" on suuret riskit.

- Jos tuntemattomalta ostaa huumausaineita ja myyjä kertoo, mitä se hänen mukaansa on, niin ei siitä koskaan ole varmuutta mitä saa. Vaarallisimmissa, vahvimmissa huumausaineissa on tietty annosperuste, joka perustuu tiettyihin pitoisuusprosentteihin, joten riski ottaa liian iso annos liian isolla pitoisuudella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.