Poliisi epäilee Nurmijärven koulupaloa tahallaan sytytetyksi – ei kommentoi epäiltyjä

Nurmijärven koulupalo ehkä tahallaan sytytetty – poliisi epäilee asiassa rikosta 1:12
Poliisi tutkii Nurmijärven koulupaloa tuhotyönä.

Poliisi epäilee Nurmijärven Lepsämän koulun paloon liittyvän rikos. Koulurakennus kärsi tulipalossa mittavia vahinkoja, joiden vuoksi siellä ei voida järjestää opetusta.

– Voin vahvistaa, että poliisi epäilee asiassa rikosta. Asiaa tutkitaan nimikkeellä tuhotyö, päivystävä tutkinnanjohtaja kertoo MTV Uutisille.

Poliisi ei ota kantaa siihen, onko sillä tekoon liittyen epäityjä tai kuinka monta heitä on. Myöskään rikoksen tekotapaa ei kommentoida.

Palo syttyi talon ulkopuolella

Aiemmin pelastuslaitos tiedotti, että palo sai alkunsa rakennuksen ulkopuolelta.

– Karkeasti sanottuna koulusta on palanut yksi kolmasosaa. Käsitykseni mukaan se osa koulusta joka on palanut, on palanut korjauskelvottomaksi, sanoo Nurmijärven kunnan tilakeskuspäällikkö Ville Könönen STT:lle.

Palo havaittiin aamulla ennen kello seitsemää ja saatiin sammutettua ennen puoltapäivää.

"On mieli maassa"

Ensi viikolla koulun opetus ja iltapäiväkerhotoiminta järjestetään Lepsämän koulun muissa tiloissa, jotka eivät vaurioituneet tulipalossa. Opetus järjestetään normaalin aikataulun mukaan. Kouluruokailu järjestetään luokkatiloissa kertakäyttöastioista.

Kunta järjestää myös koulun oppilaille ja koulussa työskenteleville kriisiapua maanantaista alkaen.

Könösen mukaan palaneessa osassa valmistui jokin aika sitten sisäilmaa parantavia korjauksia, joiden koettiin onnistuneen hyvin.

– Kyllähän tässä ilman muuta on mieli maassa, hän sanoo STT:lle.

Lue myös:

    Uusimmat