Poliisi epäilee kahta Viron ex-ministeriä lahjusten otosta

Viron lehdistössä on jo povattu, että lahjusjupakka saattaa tietää lopun alkua kansanliitolle.

Viroa kuohuttava lahjusjupakka on laajentunut, kun poliisi kertoi epäilevänsä lahjusten otosta myös entistä ympäristöministeri Villu Reiljania. Jo viime viikolla epäilyjen kohteeksi joutui entinen maatalousministeri Ester Tuiksoo.

Molemmat edustivat Viron edellisessä hallituksessa kansanliittoa, joka kevään vaaleissa menetti roimasti kannatustaan ja joutui oppositioon. Sillä on nyt riigikogussa kuusi kansanedustajaa.

Viron lehdistössä on jo povattu, että lahjusjupakka saattaa tietää lopun alkua koko puolueelle. Kansanliitto taas on syyttänyt poliisia ja viestimiä poliittisesta ajojahdista.

Lahjusskandaalin keskiössä on Viron maavirasto, joka järjestää valtion maiden vaihtoja suojelun kohteeksi joutuneisiin alueisiin. Viraston johtaja pidätettiin virastaan jo vuosi sitten, jolloin myös Reiljan erosi ympäristöministerin paikalta.

Pitkäksi venyneen lahjustutkinnan yhteydessä on kuulusteltu myös lukuisia liikemiehiä, tällä viikolla myös maan suurimman rakennusyhtiön Merko Ehituksen yhtä johtajaa.

Kaikki epäillyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat