Poliisi epäilee helsinkiläismiestä yli sadasta seksirikoksesta

Mies loi uhreihinsa yhteyksiä internetin keskustelupalstojen kautta. Epäillyn uhrit ovat 13-17-vuotiaita poikia.

Poliisi epäilee 33-vuotiasta helsinkiläisyrittäjää yli sadasta alaikäisiin kohdistuneesta seksirikoksesta. Rikoskomisario Jonna Turunen on vahvistanut, että kaikki epäillyn uhrit ovat poikia.

Jutun esitutkinta on juuri saatu valmiiksi ja asia siirretty syyttäjälle.

Turusen mukaan mies on luonut uhreihinsa yhteyksiä internetin keskustelupalstojen kautta. Rikoskomisario sanoo, ettei mies ole ollut työssään lasten tai nuorten kanssa tekemisissä.

Miehen uskotaan syyllistyneen muun muassa lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, sukupuoliyhteyteen pakottamiseen ja seksuaalipalvelujen ostamiseen nuorelta. Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä voidaan tuomita, jos on sukupuoliyhteydessä alle 16-vuotiaan kanssa. Sukupuoliyhteyteen pakottamisessa on puolestaan mukana uhkaus, jonka voimin uhri painostetaan seksiin. Pakottamista pidetään raiskausta lievempänä tekona.

Poliisin epäilynä on, että osa lapsista ja nuorista on saanut rahaa tai tavaraa vastineeksi seksistä. Epäillyn uhrit ovat 13-17-vuotiaita. Miehen uskotaan myös pitäneen hallussaan lähes sataa kuvaa, jotka poliisi on luokitellut lapsipornoksi.

Mies on vangittu heinäkuussa, ja hän on ollut siitä lähtien tutkintavankeudessa. Epäillyistä rikoksista aikaisimmat ajoittuvat vuoteen 2003-2004. Tuoreimpien rikosten uskotaan tapahtuneen viime kesänä.

- Kyse on tavallisesta suomalaisesta miehestä, Turunen sanoo.

Epäillyllä ei ole aiempaa rikollista taustaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat