Mainos

Poliisi epäilee Anjalankosken hallipaloa tahallaan sytytetyksi

Anjalankosken jäähallin tulipalo Kouvolassa oli poliisin mukaan todennäköisesti tahallaan sytytetty. Palo sai alkunsa hallin ulkopuolelle tuoduista lankunpätkistä. Palo levisi lankuista rakennuksen runkorakenteisiin ja eristeisiin.

Myöhään eilen illalla syttynyt palo tuhosi hallia pahoin.

Poliisilla on silminnäkijähavaintoja noin kymmenen hengen nuorisoporukasta, joka oleili hallin liepeillä ennen palon syttymistä. Poliisi ei vielä halunnut kommentoida, oliko nuorisojoukolla osuutta palon syttymiseen.

Kukaan ei loukkaantunut palossa. Syttymishetkellä hallissa oli sisällä vahtimestari jäädyttämässä kenttää, mutta hänelle ei koitunut vaaraa. Pelastuslaitoksen ja poliisin mukaan vahtimestarin toimet eivät vaikuttaneet palon syttymiseen.

Jääkiekkokausi alkanee normaalisti

Anjalankosken Jäähalli Oy:n toimitusjohtajan Veli-Matti Perilän mukaan jääkiekkokausi hallissa voidaan todennäköisesti aloittaa normaalisti tulipalosta huolimatta, koska palo rajoittui vain hallin eteläpäähän. Eteläpäässä sijaitsee kahvio ja yksi pukuhuone, jotka vaurioituivat käyttökelvottomiksi.

Jääkiekkokaukalo ja pohjoispäässä sijaitsevat neljä pukuhuonetta sen sijaan säästyivät palolta ja kärsivät vain lievemmistä savuhaitoista.

Perilän mukaan jäänteko jatkuu hallissa normaaliin tapaan. Jääkiekon harjoituskausi alkaa Kouvolassa ensi maanantaina ja toimitusjohtaja uskoo, että kaukalo saadaan siihen mennessä luistelukuntoon.

Palossa vaurioituneet pukuhuone ja kahvio täytyy remontoida ja ne otetaan käyttöön myöhemmin. Perilä arvioi, että palovahinkojen korjaamiseen menee pari kuukautta.

- Pärjäämme neljällä pukuhuoneella siihen asti. Viides (eteläpään) pukuhuone on ollut tarpeen vain kilpailukaudella, joka alkaa lokakuussa, Perilä sanoo.

Jäähalli sijaitsee entisen Anjalankosken kunnan alueella Inkeroisissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.