Mainos

Poliisi ei vahvista tietoja Lindhin surmaajan suomalaisuudesta

Ruotsin poliisin mukaan ulkoministeri Anna Lindhin surmaaja on yhä vapaalla jalalla, mutta uskoo hänen piileskelevän Tukholman alueella. Valvontakameroissa esiintynyttä miestä ei ole tunnistettu, poliisi ei myöskään vahvista iltapäivälehtien tietoja surmaajan suomalaisuudesta.

Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin surmaaja on yhä pakosalla. Tiistaiaamuun mennessä Ruotsin poliisi ei ollut saanut surmaajaa kiinni, ja tutkimukset jatkuvat yhä.

Poliisi uskoi päivällä surmaajan olevan yhä Tukholman alueella ja on optimistinen sen suhteen, että mies saadaan kiinni pian. Ruotsin poliisi ei kuitenkaan uskalla antaa tarkempaa ajankohtaa mahdolliselle kiinniotolle.

- Jos surmaajaa ei saada kiinni pian, Ruotsin hallitus saattaa tarjota rahallisen palkkion miehen kiinniottamiseen johtavista tiedoista, kertoi lähde Ruotsin poliisista uutistoimisto AFP:lle.
Rahanpuute haittaa tutkimuksia?

Ruotsin TV4:n mukaan poliisin rahapula on estänyt tehokkaan tutkinnan murhajutussa. Tv:n nettisivujen mukaan heti murhan jälkeen tekijän pakoreitiltä löydettiin kämmenenjälki, jonka poliisi epäilee kuuluvan murhaajalle. Poliisilla ei ole ollut varaa hankkia rekisteriä, jossa olisi rikollisten kämmenenjälkiä.

-Jos meillä olisi ollut käytössämme tällainen järjestelmä, murha olisi ratkennut jo muutaman tunnin sisällä, sanoi Tukholman poliisin teknisen osaston päällikkö Bengt Wingqvist.

Kämmenen- ja sormenjälkiä talletetaan sormenjälkirekisteriin yhdessä pituuden, painon ja valokuvan kanssa. Rekisteristä poliisi voisi etsiä kaikkien tietojen perusteella epäiltyjä. Tällaisen tietojärjestelmän hinta on pari sataatuhatta kruunua (runsaat 20000 euroa), mitä pidetään liian kalliina, kertoi TV4:n uutiset.
Surmaajan kansallisuus edelleen varmistamatta

Ruotsin poliisi ei vahvista lehtitietoja, joiden mukaan useat todistajat olisivat sanoneet, että ulkoministeri Anna Lindhin surmaaja olisi suomalainen. Tukholman lääninpoliisimestarin lehdistövastaava Stina Wessing kertoi tänään aamupäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa, ettei poliisi anna tällaisia tietoja todistajalausuntojen sisällöstä.

Poliisilla ei ole myöskään sellaista tietoa, että surmaaja olisi paennut Suomeen. -Meillä ei ole syytä uskoa, että hän olisi Suomessa enempää kuin missään muussakaan maassa, Wessing sanoi. Ruotsin poliisi tekee kuitenkin yhteistyötä Suomen poliisin kanssa.

-Suomalaiset ovat saaneet meiltä tietoa kuten muidenkin maiden poliisit, Wessing kertoi.
Kuvien mies yhä tuntematon

Poliisilla ei edelleenkään ole tietoa tavaratalo NK:n valvontakameranauhoilla olevan miehen henkilöllisyydestä. Wessingin mukaan poliisi kuitenkin etenee tutkinnassaan ja saa koko ajan mielenkiintoisia vihjeitä. Kaikista vihjeistä poliisi ei voi kertoa julkisuuteen, Wessing sanoi. Hänen mukaansa vihjeiden laatu myös vaihtelee.

(MTV3-STT-TT-AFP)

(Huomenta Suomi 16.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.