Mainos

Poliisi ei usko Pistoriuksen kertomukseen

Paralympiatähti Oscar Pistoriuksen tyttöystävän murhaa tutkiva poliisi ei usko juoksijan kertomusta kuolinyön tapahtumista. Pistoriuksen tyttöystävä Reeva Steenkamp kuoli parin asunnon vessassa oven läpi ammuttuihin luoteihin.

Eilen oikeudessa kuultiin Pistoriuksen selonteko tapahtumista. Hän kertoi, että pari kävi nukkumaan iltakymmeneltä. Pistoriuksen mukaan hän heräsi keskiyöllä ääniin asunnon vessassa. Hän kertoi ampuneensa käsiaseella vessan oven läpi, koska luuli, että siellä on ikkunasta sisään tullut murtovaras.

Jalka-amputoidun Pistoriuksen mukaan hänellä ei ollut proteeseja, kun hän ampui laukaukset.

Tapausta tutkiva poliisi Hilton Botha kertoi oikeudelle Pretoriassa tänään, että hänellä on asiasta eri näkemys. Hän sanoi, että luodit on ammuttu ylhäältä alaspäin ja että ampuja on selvästi yrittänyt osua vessassa olevaan henkilöön.

- Uskon hänen tienneen ampuessaan, että Steenkamp oli vessassa, Botha sanoi.

Pistoriuksen puolustuksen mukaan Steenkampin virtsarakko oli tyhjä, mikä vihjaa hänen menneen vessaan virtsaamaan. Hänestä ei myöskään löytynyt jälkiä pahoinpitelystä.

Todistaja: Pistoriuksen asunnossa riideltiin

Bothan mukaan todistaja kertoi poliisille kuulleensa Pistoriuksen asunnosta huutoa hieman ennen kuin Steenkamp kuoli.

- Todistajamme kuuli riitelyä, eli kaksi ihmistä kiljumassa toisilleen noin kahden kolmen aikaan aamulla.

Pistoriuksen asianajajan Barry Rouxin tivatessa asiaa Botha arvioi todistajan asuvan noin 600 metrin päässä Pistoriuksen asunnosta. Hän kertoi myös muista todistajista, joista yksi kuuli laukauksen, kirkumista ja sen jälkeen uusia laukauksia.

Poliisitutkimuksissa Pistoriuksen asunnosta löytyi Bothan mukaan kaksi testosteronipakkausta ja neuloja sekä luvaton käsiase. Puolustuksen mukaan poliisin testosteroniksi väittämä aine on laillinen rohtovalmiste.

Oikeudessa käsitellään Pistoriuksen pyyntöä päästä vapaaksi takuita vastaan. Käsittely jatkuu huomenna.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.