Mainos

Poliisi ei usko lääkemyrkytystuomion poikivan uusia vihjeitä

Helsingin poliisi ei usko, että käräjäoikeuden tämänpäiväinen välituomio lääkemurhajutussa poikii uusia vihjeitä. Käräjäoikeus totesi 59-vuotiaan perushoitajan AinoNykoppin syylliseksi useisiin lääkemyrkytyksiin vuosina 2004-2009.

- Asia on ollut julkisuudessa nyt toista vuotta. Todennäköisesti on niin, että kaikki vihjeet ovat tulleet poliisille jo käsittelyn aiemmissa vaiheissa. Tapausta on käsitelty mediassa kuitenkin niin näyttävästi, arvioi rikoskomisario ArtoKaralahti MTV:n uutisille.

Lisää tuomiosta:

Jutun taustat:

www.mtv3.fi/laakemurhat

Helsingissä tapahtuneista oudoista vanhusten lääkekuolemista ja poliisin hoitajaan kohdistamista rikosepäilyistä kerrottiin julkisuudessa viime huhtikuussa.

Poliisi sai vielä tämän vuoden tammikuussa joitakin uusia vihjeitä, kun murhasyytteiden käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa. Näistä vihjeistä poliisi ei ole kuitenkaan aloittanut uutta esitutkintaa.

- On mahdollista, että nämä uudet tapaukset niin sanotusti hukkuvat elinkautisen vankeusrangaistuksen alle. Näytön hankkiminen näissä tapauksissa on myös hyvin vaikeaa. Uudet vihjeet eivät koske kuolemaan johtaneita myrkytyksiä, Karalahti toteaa.

Varsinainen päätös esitutkinnan aloittamisesta tehdään vasta tuomion jälkeen. Nykopp passitettiin mielentilatutkimukseen, jonka jälkeen käräjäoikeus antaa asiassa varsinaisen tuomionsa.

Nykoppia uhkaa elinkautinen vankeusrangaistus. Syyttäjä on vaatinut rangaistusta muun muassa viidestä murhasta ja kuudesta murhan yrityksestä.

Katso Jarkko Sipilän raportti

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.