Mainos

Poliisi ei aloita "Husu" Husseinin vaatimaa tutkintaa Halla-ahon tviitistä – "Jyrkkää, mutta asiaperusteista sarkastista kritisointia"

3:04
Video: "Husu" Hussein valehteli poistaneensa taksista rasistisesti käyttäytyneen asiakkaan.

Poliisi ei aio aloittaa "Husu" Husseinin pyytämää tutkintaa perussuomalaisten Jussi Halla-ahon tviitistä. Asiassa ei poliisin mukaan ole syytä epäillä rikosta.

Helsingin kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein teki Helsingin poliisille rikosilmoituksen, jonka mukaan hän vaati kansanedustaja Jussi Halla-aholle rangaistusta kunnianloukkauksesta.

Rikosilmoitus liittyi Twitterissä 4. päivä marraskuuta julkaistuun tviittiin, jossa Halla-aho oli Husseinin mukaan käyttänyt Ilta-Sanomissa julkaistua raiskausuutista hänen halventamiseen ja häpäisemiseen.

"Toinenkin mamukuski joutui rasistisen hyökkäyksen kohteeksi"

Halla-aho oli julkaissut päivityksessään linkin uutiseen, jossa kerrottiin taksikuskin raiskanneen asiakkaan kesken ajon moottoritiellä. Saatetekstinä oli sitaatti uutisesta ja sanat "toinenkin mamukuski joutui rasistisen hyökkäyksen kohteeksi moottoritiellä".

Halla-ahon poimimassa sitaatissa viitattiin uutisen kohtaan, jossa taksikuski oli väittänyt raiskauksen uhriksi joutuneen naisen puhuneen rasistiseen sävyyn. Taksikuski oli väittänyt olleensa itse peloissaan naisen puheiden takia.

Itse uutinen ei liittynyt Husseiniin millään tavalla, mutta Hussein oli aiemmin kertonut joutuneensa rasistisen nimittelyn kohteeksi taksissa ja jättäneensä asiakkaan sen johdosta pois kyydistä. Väite on osoitettu valheeksi.

Poliisi: Jyrkkää, mutta asiallista kritiikkiä

Poliisin mukaan Halla-aho käytti IS:n uutista "Husseinin narratiivin jyrkkään, mutta asiaperusteiseen sarkastiseen kritisointiin".

– Halla-ahon twiitissä on siten lähtökohtaisesti kyse sellaisen sallitun mielipiteen esittämisestä, joka ei tule kunnianloukkauksena rangaistavaksi, poliisi perustelee tiedotteessaan.

– Hussein on helsinkiläinen poliitikko, joka osallistuu ennakkoluulottomasti ja joskus provosoivastikin julkiseen keskusteluun. Husseinin on näin ollen lähtökohtaisesti siedettävä ankaraa ja epäasiallistakin menettelyynsä ja käyttäytymiseensä kohdistuvaa arvostelua, perustelu jatkuu.

Poliisin mukaan Halla-aho osallistui tviitillään julkiseen keskusteluun, jonka Hussein oli itse käynnistänyt "vaikuttaakseen yleiseen mielipiteenmuodostukseen ulkomaalaistaustaisten henkilöiden kokemasta syrjinnästä". Poliisin mukaan asialla on yleistä poliittista merkitystä.

Poliisin mukaan kyse on sananvapausasiasta.

– Sananvapaus on keskeinen poliittinen perusoikeus moniarvoisessa yhteiskunnassa, ja oikeusvaltiossa sananvapautta voidaan rajoittaa vain silloin, kun se on muiden oikeuksien tai yleisen turvallisuuden vuoksi välttämätöntä. Näin ollen tässä asiassa on kyse sallitusta sananvapauden käytöstä, poliisin tiedotteessa sanotaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja