Mainos

Poliisi: Brittitutkimus vahvisti epäilyjä 24-vuotiasta kohtaan

Ruotsin poliisin mukaan brittilaboratorion Anna Lindhin surma-aseesta tänään valmistuneet tutkimukset tukevat nykyisiä epäilyjä. Epäillyn 24-vuotiaan miehen kuulusteluita on myös jatkettu.

Britanniassa tehdyt laboratoriotutkimukset ovat vahvistaneet epäilyjä Anna Lindhin murhasta pidätettyä 24-vuotiasta kohtaan, kertoi Ruotsin poliisi illalla. Asiasta ilmoitti Ruotsin lääninpoliisin tiedottaja Ulf Göranzon.

Aiemmin oli kerrottu syyttäjänviranomaisten päättäneen, että tutkimustuloksista ei annettaisi tietoja. Göranzonkaan ei halunnut kertoa tarkemmin, mitä tutkimustulokset olivat osoittaneet.

-En halua mennä yksityiskohtiin. Liikumme erittäin monimutkaisella alueella. En halua kertoa kovin yksityiskohtaisesti, koska se johtaisi helposti väärään tietoon, Göranzon perusteli vaitonaisuuttaan.

Aiemmin päivällä Ruotsin poliisi neuvotteli brittiläisen rikoslaboratorion kanssa dna-tutkimuksista, jotka tehtiin Anna Lindhin surmatutkimuksissa. Tuolloin poliisi ilmoitti syyttäjäviranomaisten päättäneen, ettei tutkimusten tuloksista kerrota toistaiseksi mitään.

Poliisi on jatkanut iltapäivällä murhasta epäillyn 24-vuotiaan kuulusteluja. Niistäkään ei annettu mitään tietoja.

- Hän kiistää edelleen rikoksen, sanoi vain miehen asianajaja Peter Althin TT:lle.

TT: Kyseessä murha-ase

Uutistoimisto TT kertoi illalla, että dna-tuloksissa kyseessä olivat murha-aseesta otetuista näytteistä tehdyt tutkimukset. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa. Ruotsalaiset tiedotusvälineet ovat kuitenkin kertoneet, että Britanniaan on lähetetty näytteitä murha-aseesta.

Tiedotusvälineiden tiedot ovat perustuneet lähinnä nimettömiin lähteisiin.

Aftonbladet haastatteli mielentilatutkijaa

Aftonbladet-lehdessä julkaistiin eilen haastattelu, jossa 24-vuotiasta epäiltyä tutkinut psykiatri kertoi, että epäillyllä on "psyykkinen sairaus". Lehden mukaan psykiatri, ylilääkäri Kerstin Laurén-Stensåsen ei halunnut kertoa lähemmin, millaisesta sairaudesta on kyse.

Aftonbladetin mukaan Laurén-Stensåsen oli sanonut myös mm., että pidätetty oli aiemmissa tutkimuksissa todettu "normaalilahjakkaaksi". Ylilääkäri sanoi tutkineensa epäillyn aiempia sairaskertomuksia ja keskustelleensa tämän kanssa puolitoista tuntia viime viikon tiistaina. Kyseessä oli ns. pieni mielentilatutkimus, jonka Tukholman käräjäoikeus on julistanut salaiseksi. Laurén-Stensåsen sanoi Aftonbladetissa myös epäillyn pyrkineen hoitoon sekä ennen Lindhin murhaa että sen jälkeen.

Tuomioistuin oli jo aiemmin määrännyt 24-vuotiaan suojeluvalvontaan, johon sisältyy myös käynti psykiatrin luona. Tämä näyttää kuitenkin Laurén-Stensåsenin mukaan jääneen toteutumatta.

Laurén-Stensåsenin esimies Huddingen sairaalasta, Pelle Granström, tähdensi Ruotsin uutistoimistolle TT:lle, että sairaalan lääkärit puhuvat vaitiolovelvollisuuden vuoksi vain yleisesti mielentilatutkimuksista. Tämä oli Granströmin mukaan ollut lähtökohta myös Laurén-Stensåsenin haastattelulle. Mikäli Laurén-Stensåsen on kertonut haastattelussa yksittäisestä potilaasta, on Granströmin mukaan "menty liian pitkälle".

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.