Mainos

Poliisi avasi tulen mielenosoittajia vastaan Nepalissa

Viime viikolla alkaneet protestit ovat olleet rajuimpia sen jälkeen, kun kuningas Gyanendra runsas vuosi sitten keskitti vallan itselleen.

Nepalin joukot avasivat tänään tulen mielenosoittajajoukon hajottamiseksi Katmandussa. Mielenosoittajat polttivat renkaita, huusivat kuninkaan vastaisia iskulauseita ja ottivat yhteen hallituksen joukkojen kanssa. Mielenosoittajat uhmasivat ulkonaliikkumiskieltoa, joka oli jälleen määrätty pääkaupunkiin protestien jatkuessa kuudetta päivää.

Mielenosoituksissa on kuollut kolme ihmistä ja loukkaantunut satoja. Hallituksen joukot käyttivät ensin pamppuja ja sitten kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan. Lopulta joukot avasivat tulen väkijoukon hajottamiseksi.

Viime viikolla alkaneet protestit ovat olleet rajuimpia Nepalissa sen jälkeen, kun kuningas Gyanendra runsas vuosi sitten erotti hallituksen ja keskitti vallan itselleen.

Nepalin seitsemän poliittisen puolueen julistaman yleislakon oli määrä päättyä sunnuntaina. Puolueet lupasivat kuitenkin jatkaa protesteja, kunnes kuningas luopuu yksinvallasta.

Mielenosoitusten aikana on pidätetty noin 1500 ihmistä. Toimittajat ilman rajoja -järjestön mukaan 97 toimittajaa on pidätetty ja 24 on haavoittunut eri puolilla maata.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.