Mainos

Poliisi ampui kovilla - viisi kuoli Etelä-Egyptissä

Egyptin mielenosoitusaalto ei laantunut tänäänkään.

Etelä-Egyptissä El Khargan kaupungissa mielenosoittajat kahakoivat toista päivää poliisin kanssa, ja nimetön turvallisuuslähde kertoi poliisin ampuneen protestoijia. Yhteenotoissa kuoli lääkäreiden mukaan ainakin viisi ihmistä ja sadat haavoittuivat.

Tästä raivostuneena mielenosoittajat polttivat muun muassa kaksi poliisiasemaa ja oikeustalon.

Kairossa Tahririn aukion mielenosoitus jatkui. Lisäksi tuhatkunta mielenosoittajaa marssi parlamenttirakennukselle. He uhkasivat, etteivät poistu paikalta ennen kuin parlamentti hajotetaan.

Varapresidentti Omar Suleiman varoitti jälleen, että pikaiset poliittiset uudistukset johtaisivat kaaokseen. Ulkoministeri Ahmed Abul Gheit puolestaan viittasi armeijan mahdolliseen väliintuloon, jos "seikkailijat" yrittävät anastaa vallan.

Oppositio kaavailee uutta suurmielenosoitusta perjantaiksi, jolloin kohteeksi on tarkoitus ottaa valtiollisen tv:n rakennus.

Yhdysvallat on esittänyt Egyptille neljä vaatimusta kriisin lopettamiseksi. Toimittajien ja mielenosoittajien pidätykset ja hakkaaminen on lopetettava, poikkeuslaki on kumottava, oppositio on kutsuttava neuvotteluihin ja vapaa kokoontuminen on sallittava.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.