Mainos

Poliisi ampui 14-vuotiasta etälamauttimella - syyttäjä selvittää

Poliisin ampumistapaus Kymenlaakson Miehikkälässä on nyt valtakunnansyyttäjänviraston selvityksessä. Poliisi ampui 14-vuotiasta poikaa etälamauttimella tämän kuun alussa Kymenlaaksossa Miehikkälässä.

Tutkinnanjohtajana tapauksessa toimiva valtakunnansyyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Krista Soukola odottaa Kymenlaakson poliisista lisätietoja tapahtumaan. Soukola odottaa lisätietoja esimerkiksi siitä, miten poliisi voi käyttää voimaotteita. Hänen mukaansa valtakunnansyyttäjänvirasto saa vuosittain noin muutaman tapauksen selvitettäväksi, jossa poliisi on ampunut henkilöä etälamauttimella.

Kymenlaakson poliisin toimia tutkii Päijät-Hämeen poliisilaitos.

Poliisi käytti etälamautinta, koska 14-vuotias poika oli lähtenyt karkuun poliiseja motocrosspyörällään, kertoi viikonlopun Iltalehti. Ennen takaa-ajotilannetta poliisi oli ampunut nuorta etälamauttimella. Tästä pelästyneenä poika oli lähtenyt pyörällään karkuun. Takaa-ajon aikana poliisi oli yrittänyt katkaista pojan etenemistä kiilaamalla häntä pois tieltä.

Poliisin mukaan poika syyllistyi törkeään liikenteen vaarantamiseen takaa-ajon aikana. Poika on kuitenkin alle 15-vuotias, eikä ole sen takia rikosoikeudellisessa vastuussa.

Pojan äiti teki poliisin toimista tutkintapyynnön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.