Mainos

Poliisi aloitti taas esitutkinnan - 73 000 salasanaa ja käyttäjätunnusta vuoti nettiin

Poliisi on aloittanut jälleen uuden esitutkinnan tietovuodosta, kun Terve.fi -sivustoperheen 73 000 käyttäjätunnusta ja salasanaa vuoti nettiin.

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajan Timo Piiroisen mukaan vuodon taustalla saattaa olla sama tekijäjoukko, joka on viimeisen kolmen viikon aikana murtautunut suomalaissivustojen henkilötietorekistereihin.

– On mahdollista, että kyseessä on sama tekijäryhmä. Kyseessä voi olla kuitenkin muitakin ryhmiä. Olemme aloittaneet asiasta tänä aamuna esitutkinnan ja rikosnimikkeinä ovat törkeä tietomurto ja henkilörekisteririkos, Piiroinen kertoo MTV3 Uutisille.

Hän ei kuitenkaan suostu kommentoimaan tarkemmin, ketä rikoksesta epäillään. Kukaan ei ole kuitenkaan tällä hetkellä pidätettynä.

Myös sivustojen ylläpitäjät vastuuseen

Piiroisen mukaan poliisi selvittää myös myöhemmin sivujen ylläpitäjien vastuita. Esimerkiksi kaksi henkilöä on jättänyt aikaisemmista tietovuodoista poliisille tutkintapyynnön, joka on koskenut nettisivujen ylläpitäjiä.

– Tietysti rekisteripitäjän vastuu on syytä selvittää. Jos on syytä epäillä rikosta, siitä tehdään erillinen tutkinta. Sivustojen ylläpitäjistä emme ole aloittaneet kuitenkaan esitutkintaa.

Piiroisen mukaan poliisi selvittää ensisijaisesti tietovuodon syyt ja tekijät ja sen jälkeen vasta sivujen ylläpitäjien vastuut. Hänen mukaansa poliisilla "on kädet täynnä töitä".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.