Mainos

Poliisi aloitti Kuopion vankilaselkkauksen selvittelyn

Kuopion poliisi on aloittanut Kuopion lääninvankilassa eilen sattuneen selkkauksen tarkemmat tutkimukset. Kolme ilmeisesti huumeiden vaikutuksen alaisena ollutta vankia telkeytyi illalla noin kahdeksi ja puoleksi tunniksi avo-osastolle. Tilanne päättyi poliisin rynnäkköön, jolloin hulinoitsijat saatiin kiinni.

Päihtyneet vangit särkivät osaston ikkunoita, ovia ja irtaimistoa. Poliisin arvion mukaan vahingot ovat kymmeniä tuhansia markkoja. Riehujat uhkailivat puukoilla poliisia ja henkilökuntaa. Kahinan alkuvaiheessa loukkaantui lievästi yksi ylivartija. Yksi riehujista oli saanut viiltoja kehoonsa ilmeisesti lasinsiruista.

Osastolla oli selkkauksen alkaessa yhdeksän vankia. Henkilökunta ehti siirtää kaksi heistä toiselle osastolle ennen poliisin saapumista. Neljä vankia telkeytyi omiin selleihinsä, eikä osallistunut tapahtumaan. Alun perin pidettiin mahdollisena, että rähinöitsijöitä olisi useampia.

Rähinä oli lähinnä päihtyneiden uhoa

Vankilanjohtaja Heikki Kokkonen kuvaili tilannetta uhkaavaksi, koska osaston muiden vankien tilanteesta ei tiedetty alussa mitään. Kokkonen arvelee, että riehuminen oli pelkkää päihtyneiden uhoa.
- Neuvotteluissa ei saatu selvää, mitä he olivat vailla. Heillä ei ollut itseään, eikä vankeinhoitoa koskevia vaatimuksia. He halusivat keskustella tiedotusvälineiden kanssa, Kokkonen kertoi.

Riehujat ovat vuonna 1963, 1969 ja 1975 syntyneitä miehiä, jotka ovat kotoisin Jyväskylästä, Kotkasta ja Nilsiästä. Miehet istuvat tuomioitaan ryöstöistä, pahoinpitelyistä ja omaisuusrikoksista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.